“DET HVIDE SPØGELSE”…..STEPPEHØG HAN TRÆKKENDE VED HØNEN, FANØ DEN 19. SEPTEMBER 2018.

De dage hvor man sætter sig ud i klitten uden de store forventninger bliver næsten altid de mest spændende… Efter en rigtig flot rovfugledag i går her på Øen, havde jeg ikke de store forventninger i dag, da vinden desværre atter var i V og tilmed tiltagende…. Men jeg havde næsten ikke mere end lige fået mit teleskop slået op, da jeg bemærker at den musende Tårnfalk pludselig gør udfald mod en trækkende fugl som kommer ude over vaden… BOOM NO SHIT.. jeg er næsten i chok, det hele er som i en drøm, ud af disen kommer den glidende og lyser nærmest hvidt, kun brudt af de to smalle sorte kiler i håndsvingsfjerne…  Fuglen glider stille og roligt afsted mod Mandø, vores møde vare kun godt 20 sekunder, men jeg er overglad og fatter ikke mit held… De seneste par træksæsoner har jeg atter genoptaget at kigge på trækfugle efter mange år med ringmærkning og det har allerede givet nogle fantastiske oplevelser… At få trækkende Triel i Blåvand i foråret og nu adult Steppehøg han på Fanø i efteråret er mere end jeg turde drømme om….tak til fugleguderne. Som en lille krølle på historien blev jeg ringet op af KIm Fisher som i foråret fandt Fanøs første gamle han Steppehøg… Han sagde jeg skulle være glad for at han havde set den første… ellers havde han lagt sig til at død, han havde aldrig overlevet at misse en adult han på hans fugle Ø !!!! ….

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

På trods af chok, fik jeg presset et bevis ud af min oplevelse… Det var umuligt at få et skarpt foto kl. 07.08 hvor der hverken var lys og det samtidig var overskyet og diset…. men oplevelsen sidder krystalklart på min nethinde…