RINGMÆRKNING I RØRSKOVEN PÅ FANØ DEN 26. JULI 2018

Sammen med min nye kollega Morten Jenrich deltog jeg i dagens ringmærkning for Fanø Fuglestation… Det var særlig spændende for mig som gammel ringmærker, da jeg normalt ikke har ringmærket så meget i rørskov. Det giver altid nogle arter man ikke ser så ofte ved mere traditionel ringmærkning. Der gik heller ikke mange minutter før vi blev belønnet med en ung Sydlig Blåhals, i denne juvenile dragt ligner den næsten ikke en Blåhals, men halen afslører den.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En juvenil Sydlig Blåhals kendes bedst på de orangerøde halefjer.

Og her i profil…..Sydlig Blåhals

Og her blot til sammenligning en voksen fugl som jeg ringmærkede i Blåvand i foråret 2015.

Nå men det jeg håbede mest på var at få set nogle Skægmejser, da det ikke er en art jeg tidligere har set i hånden og allerede på næste runde lige efter Blåhalse runden begyndte denne lille smukke fugl at hoppe i nettene og i løbet af de næste 5 timer fik vi fanget 8 fugle. Som fx Blåmejse, Musvit og Gråsisken kalder de fangne fugle på hinanden og derved kan man hurtigt få en lille flok i nettet.

Kom næsten til at tænke på min gamle oldefar, han havde også det flotteste sorte overskæg….. 2k+ Skægmejse han.

Til sammenligningen er den gamle hun (2k+) lidt mere beskeden farvet.