MIN BEDSTE VEN FRA UKRAINE I BAGENKOP HAVN 2012-2018…..KASPISK MÅGE

Nogen kender måske historien om L011518…..men den tåler en gentagelse. En skøn lille slank og elegant Kaspisk Måge fra Kremenchutske  reservior, Cherkasi i Ukraine som tilbragte mange år i Bagenkop havn. Den blev ringmærket som pull (lille unge) den 9. juni 2012 og blev ikke genmeldt før den dukkede op i Bagenkop havn i efteråret 2012… en flyvetur på 1576 km. I starten var der ikke nogen der havde fået den aflæst, men jeg var til sidst heldig og få den aflæst…, men det krævede en masse billeder af ringen fra flere vinkler for at stykke nummeret sammen samt en masse franskbrød!!. Den tilbragte herefter hele sin “teenager periode” i Bagenkop havn og først da den var blevet kønsmoden i 2016 stak den af…. hvor jeg gætter på den er fløjet tilbage til Ukraine for at yngle.. Heldigvis vendte den tilbage efter sine første ynglesæson, men den er nu ikke længere så stedfast og sidste gang jeg så den var i januar 2018…

Det var en meget spændende fugl at følge, da man lige pludselig kunne følge en bestemt fugls dragtudvikling, hvilket jo ikke sker hver dag med en Måge… Der er næsten lidt H.C Andersen`s Den Grimme Ælling over den, hvor den endte i sin smuk fjerdragt. Her er en lille serie hvordan den tog sig ud igennem årene.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

I december 2012 fik jeg den aflæst, her er den 1. vinter.

Som 1. sommer (2K) den 26. juni 2013, nok den mest triste dragt og hvor den kan være sværest at skelne fra vores egne hjemlige Sølvmåger.

Siden sommeren 2013 og frem til 16. december 2013, hvor den er i sin 2. vinter (3K) er der sket en hel del, faktisk et af de tidspunkter hvor jeg synes de Kaspiske Måger har deres smukkeste fjerdragt.

Endnu et kvantespring i fjerdragten fra den 30.6-2014.  Her i dens 2. sommer (3K) og den adulte fjerdragt kommer mere frem.

Den 4. marts 2015 i dens 3. vinter (4K)

Så er den ved at være der den 22. januar 2016 nu adult (5K)

Lige før den skal hjem og yngle den 10. februar 2017.