FØRSTE BESØG OG HELT SIKKERT IKKE SIDST BESØG I HAASTRUP BJERGE DEN 15. JULI 2018

Sammen med min gode kammerat Martin Søgaard gik turen til Haastrup Bjerge som ingen af os kendte før det blev omtalt i avisen sidst i juni 2018. Et ældre ægtepar havde solgt området til Faaborg-Midtfyn kommune, som så overdragede det til Naturstyrelsen. Området var blevet omtalt som et fantastisk sommerfugleområde, så det måtte vi lige kigge på… Vores fugle DNA svigtede heller ikke, vi så to fine Hvepsevåger som lå og klappede med vingerne oppe over ryggen. Sommerfuglemæssigt blev vi ikke skuffede der var konstant noget at se på…Vi var endda så heldige at hilse på det ægtepar som havde haft jorden og fik straks lov til at besøge deres have som ligger midt i området….drømmehave… stor tak for den fine mulighed.. Her er lidt fotos fra dagen i området.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her kan man lige få et indtryk af størrelsen på Blåhale….. pegefingernegl stor… Håndmodel Martin… havde heldigvis rene negle….

For få dage siden skrev jeg om Storplettet Perlemorsommerfugl på Tåsinge, hvor jeg var i tvivl om hvor almindelig den var…. I Haastrup Bjerge fik vi noteret 10 dyr, som må betegnes som et fint antal.

Rødplettet Blåfugl….

Er man lidt generet…..