SOMMERFUGLE PÅ TÅSINGE JULI 2018…..KEJSERKÅBE

Det var faktisk Kejserkåben der fik mig til for alvor at kigge på sommerfugle…. For godt 10 år siden kom jeg kørende, da denne kæmpe orange sommerfugl kom flyvende henover vejen… Jeg nåede hverken at tænke på trafik eller noget som helst…. smækkede bare bremsen i og inden jeg så mig om havde jeg efterladt min bil i tomgang midt ude på vejen og var så løbet ind i skoven efter denne sommerfugl… som skulle bestemmes med sikkerhed. Arten er fåtallig til almindelig fra sidst i juni…. på de “rigtige” dage kan jeg se op til omkring 50 dyr.., Lidt pudsigt er den slet ikke nævnt for Tåsinge i Klaus Hermansen bog Dagsommerfugle i Danmark som udkom i 2010.  Mellem alle de orange dyr ser man også den mere sjældne form Valesina…. det drejer sig om hunner som er blågrønne.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En han af Kejserkåbe… er noget af det smukkeste og graciøse i skoven…. når de danser rundt i lysningerne….. Kan bedst beskrives som det var at se Johan Cruyff  danse henover grønsværen for det Hollandske landshold i 70`erne på hans bedste dage….

Hun Kejsekåbe af den mere sjældne/fåtallig form Valesina…. ses hvert år med op til 2-3 dyr på de bedste dage….

Samme Valesina som på forrige billede bare i en anden belysning og her fremstår den næsten lillablå…..

Der arbejdes benhårdt for føden…..