SOMMERFUGLE PÅ TÅSINGE JULI 2018…..HVID ADMIRAL

En af juvelerne på Tåsinge og en af dem jeg glæder mig til at se hvert år… Arten er i fremgang, men den er mest udbredt på Tåsinge og Langeland, mens den er noget mere sjælden på selve Fyn. Den kommer tit flyvende ud af ingenting…som et andet spøgelse. Den ses ofte i små lysninger og jeg har mit eget lille “hotspot”  som jeg kalder “trekanten”, da næsten alle de arter der er registreret på Tåsinge kan ses her. I gode år plejer jeg at kunne se op til 10 dyr på et besøg i området…. Ofte synes jeg det er en af de sommerfugle som hurtigst kommer til at se slidt ud… Om det skyldes at den er nem at spotte for fuglene og derved hurtigt kan blive forsøgt fanget eller det er dens levevis ved jeg ikke… Man kan se de første dyr fra slutning i juni og frem til starten af august.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Ikke altid lige nemt at få et billede med sol på, da den ofte flyver inde i skyggen…. Her ses den i selskab med en af de andre “divaer” i skoven Kejsekåben…. man kan næsten fornemme de godt ved de er klassens kønneste og dem man helst vil score…

Selv undersiden er fræk og smuk hos en Hvid Admiral…. vil næsten kalde den sexet….

Arten har bare så meget karisma…lige meget hvilken vinkel man ser den i…..