STORE ANTAL AF SILDEMÅGER LANGS ØSTKYSTEN AF LANGELAND DEN 30. SEPTEMBER 2024.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Vestlig Sildemåge 2k. Allerede i juli bemærkede jeg, at jeg så en del flere Sildemåger langs Langelands østkyst end jeg normalt plejer at gøre om efteråret. I starten drejede det sig om adulte fugle, men som sommeren skred frem begyndte der også at raste en del juvenile fugle både i Spodsbjerg havn samt langs kysten. Mange af disse fugle stammer sikkert fra Sprogø, hvilket en aflæsning af en farvemærket fugl derfra var med til at understøtte denne formodning. Fuglen var mærket som som 3k+ den 21. maj 2015. Dette var blot den 2. aflæsning jeg har haft på Langeland af denne art. Den første stammede fra Spodsbjerg havn (august 2020) og var en helt frisk ungfugl fra Sprogø. Noget overraskende dukkede der også en del immature fugle op, hvilket jeg slet ikke plejer at se på Øen. Hele 3 2k Vestlige fugle lagde vejen forbi i perioden (august 2 og september 1). Spodsbjerg havn den 13. august 2024.

Vestlig Sildemåge 2k. Samme fugl som på det første foto. Spodsbjerg havn den 13. august 2024.

Vestlig Sildemåge 2k. Selv om den stod et godt stykke ude skulle den lige dokumenteres. Alle 3 2k fugle er faktisk de første jeg ser om efteråret på Langeland. Barager Nebbe den 29. august 2024.

Vestlig Sildemåge 2k. Efter 2 2k fugle i august dukkede der også en op i september af denne underart. Spodsbjerg havn den 17. september 2024.

Vestlig Sildemåge 1k. Spodsbjerg havn den 27. august 2024.

Vestlig Sildemåge 1k. Samme fugl som fuglen på forrige foto. Spodsbjerg havn den 27. august 2024.

Vestlig Sildemåge 1k. Igen den samme ungfugl som på de to forrige fotos. Spodsbjerg havn den 27. august 2024.

Vestlig Sildemåge 1k. Her ses en anden fugl fra havnen som dukkede op senere på efteråret. Spodsbjerg havn den 2. september 2024.

Vestlig Sildemåge 1k. Samme september fugl som på forrige foto. Spodsbjerg havn den 2. september 2024.

Vestlig Sildemåge 1k. Sidste Sildemåge jeg nåede i september på Langeland blev denne lille ungfugl som rastede udenfor havnen. Spodsbjerg havn den 23. september 2024.

Baltisk Sildemåge 2k. I forbindelse med den megen østenvind der var i perioder dukkede der også lidt Baltiske Sildemåger op. Her ses en stå til højre for en adult Vestlige Sildemåge. Det var første gang jeg registrerede en 2k fugl af denne art/race. Ved tidligere fund har det altid drejet sig om adulte samt  juvenile fugle. Barager Nebbe den 29. august 2024.

Baltisk Sildemåge 2k. Fuglen blev ikke så længe da den blev skræmt op af en trækkende Fiskeørn. Barager Nebbe den 29. august 2024.

Baltisk Sildemåge 1k. Som tidligere omtalt er de fleste fugle jeg ser ungfugle. Denne her fugl kom ind kort før det blev mørkt og rastede i blot 30 sekunder inden den atter trak ud af havnen. Spodsbjerg havn den 4. september 2024.

Ubestemt Sildemåge 1k. Denne fugl har vist sig at være i særdeleshed svær at bestemme korrekt. Det var en temmelig stor fugl med de lyste undervingerne jeg nogensinde har haft på en juvenil fugl. Størrelsen kunne tale for en Heuglini, men fældning i dragten understøtter sandsynligvis ikke den art. Spodsbjerg havn den 23. august 2024.

Ubestemt Sildemåge 1k. Direkte sammenlignet med en Sølvmåge får man her et godt indtryk af, at det drejede sig om en ret stor fugl. Spodsbjerg havn den 23. august 2024.

Ubestemt Sildemåge 1k . Igen kan man fornemme at det drejede sig om en stor bredvinget fugl. Bemærk også ret smalt halebånd. Hvis det er en Baltisk Sildemåge, så er der tale om en stor han. Spodsbjerg havn den 23. august 2024.

Ubestemt Sildemåge 1k.  Når man blot ser undersiden ligner den utrolig meget en Kaspisk Måge med disse undervinger. Det er også blevet foreslået at det drejer sig om en Kaspisk Måge. Men jeg mener fortsat det mest ligner en “Østlig Sildemåge” på grund af de første 3 fotos samt at den havde et groft rugende kald der lå langt væk fra Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn den 23. august 2024.

Stor tak til Kim Fisher, Lars Jonsson, Tim Andersen, Hans Larsson og Anders Odd Wulff Nielsen for input til nogle af disse spændende fugle.