ATTER I BLEKINGE FOR AT SE PÅ SOMMERFUGLE DEN 11. JULI 2023.

Jeg bliver nød til at gøre en undtagelse og skrive lidt om en sommerfugletur til Blekinge i Sverige her i juli 2023, selv om jeg ellers har annonceret jeg kun i fremtiden vil bringe fotos. Selve turen var skøn med flere nye arter samt gensyn med flere smukke arter. Desværre havde vi en kedelig oplevelse, da der løb to forskellige danskere rundt og fangede sommerfugle. Den ene opdagede vi da vi var ude og se den fåtallige Egesommerfugl som er forsvundet fra Danmark for mange år siden. Her løb der en dansker rundt med glas og net og det er meget nærliggende at forestille sig at han har været på jagt efter Egesommerfuglen. Vi gik selvfølgelig videre med vores iagttagelse og underrettede nogle sommerfuglefolk i Sverige. For det ikke skal være løgn så vi senere på dagen endnu en dansk samler med net et andet sted. Heldigvis var vi da sammen med flere svenskere som bad ham om at forsvinde. Jeg håber virkelig denne samlermani snart får en ende da det høre en helt anden tid til…. Det er rent ud sagt noget svineri. Man skal åbenbart fortsat være forsigtig med at dele sine iagttagelser, da det kan blive udnyttet af nogle kedelige mennesker. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Egesommerfugl. Blekinge juli 2023.

Hvidrandet Blåfugl. Skåne juli 2023.

Hvidrandet Blåfugl. Skåne juli 2023.

Perlemorrandøje. Blekinge juli 2023.

Iris. Blekinge juli 2023.

Janne med Iris. Heldigvis passer han godt på sommerfuglene. Blekinge juli 2023.

Dukatsommerfugl. Blekinge juli 2023.

Skovperlemorsommerfugl. Blekinge juli 2023.

Markperlemorsommerfugl. Blekinge juli 2023.

Kejserkåbe og Mørk Pletvinge. Blekinge juli 2023.