“KASPISK MÅGE” FRA HVIDERUSLAND I SPODSBJERG HAVN DEN 31. MARTS 2023.

Da alle fredagens pligter var overstået gik turen til Spodsbjerg. På engen lige nord for havnen opdagede jeg en mulig 2k Kaspisk Måge, desværre stod den ret dårligt samt gemt bag noget vegetation. Jeg besluttede at prøve at tjekke fra en anden vinkel, hvilket viste sig at være en rigtig dårlig ide, fuglen var fløjet uden jeg havde set noget. Jeg besluttede derfor jeg måtte en tur i havnen og se om den var smuttet derhen. Jeg havde igennem længere tid tjekket havnen ret grundigt da der var blevet meldt 3 2k Kaspiske Måger for ganske kort tid siden. Jeg havde ikke set skyggen af dem, hvilket er ret mærkeligt. Normalt kan sådanne fugle altid genfindes igen, i hvert fald mindst 1 til 2 af dem de følgende dage. Obsen er mærkelig da der næsten ikke har været nogen 2k fugle denne vinter på Langeland. Uden at lyde for arrogant er jeg sikker på det er en fejlobs. I havnen genfinder jeg straks mågen stående på molen længst mod nord. Den ligner en 2k Kaspisk Måge og så er den ovenikøbet farvemærket med en rød ring. Det er ren guf !…  Der er langt mellem Kaspiske Måger med rød ring, de fleste polske er gule og det er dem jeg ser flest af. Jeg får hurtigt aflæst den i skopet KY4M. Jeg bliver lidt forundret da jeg opdager at stålringen er uden “tap” og tænker derfor i første omgang at den så nok ikke er fra Østeuropa. Jeg får lokket den over til mig sammen med de andre ca. 40 Sølvmåger som er i havnen med noget brød. Jeg skyder en masse billeder af og kan se at undervingerne er meget mørke for en 2k Kaspisk Måge. Fuglen kalder ivrigt og det lyder perfekt som en Kaspisk Måge. Det lidt disede vejr kombineret med nogle få solstråler en overgang gør det svært at erkende undervingen rigtig samt få belyst mine billeder rigtig. Det er svært at sige om det en ren Kaspisk Måge med sikkerhed, undervingen kan godt sidde på de mørkeste typer af Kaspisk Måge. På mine billeder kan jeg erkende der står Belarus på stålringen. Nu er jeg bare spændt på at høre hvad den er blevet mærket som i Hviderusland. Hvis jeg ikke husker helt forkert så er det min første aflæsning af en Kaspiske Måge fra denne kant på Langeland.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 2k. Tidligere da jeg kategorisere de Kaspiske Måger, ville sådan en fuglen være kommet i kategori B. Spodsbjerg havn den 31. marts 2023.

Kaspisk Måge 2k. Oversiden ser også ganske fin ud for en Kaspisk Måge. Overhalen er lidt mere plettet end gennemsnittet. De mørke fjer på ryggen er ret store og grove. Spodsbjerg havn den 31. marts 2023.

Kaspisk Måge 2k. Ret “behåret” i armhulen. Spodsbjerg havn den 31. marts 2023.

Kaspisk Måge 2k. Bemærk hvor forskellig undervingen ser ud når man sammenligner dette foto med det forrige. Her ser den meget lysere ud og meget mere rigtig ud, dog fortsat ret brunlig. Spodsbjerg havn den 31. marts 2023.

Kaspisk Måge 2k. Næbbet passer ganske godt på en Kaspisk Måge. Jeg ved ikke hvor meget Kaspisk Måge og Sølvmåge hybridisere i Hviderusland. I Polen og Tyskland er der en ret stor andel af hybrider. Spodsbjerg havn den 31. marts 2023.