SÅ KOM ÅRETS FØRSTE RØRHØG ENDELIG TIL TÅSINGE DEN 20. MARTS 2023.

Jeg har den seneste uge kigget meget efter de første Rørhøge i år… og med varmestødet der kom fredag var håbet at se en i weekenden. På trods af en del timer i felten fandt jeg den ikke. Heldigvis dukkede den så op i dag da jeg havde en fin han til at sidde i en mark lige ved siden af hvor jeg bor…Her sad den og åd et eller andet bytte, mens et par Gråkrager kiggede med. Den ville ikke afgive sit bytte frivilligt og sad med udbredte vinger for at beskytte sin mad. Da den havde spist havde den fortsat blod omkring næbbet…. en god måde at se sin første Rørhøg på i 2023. Senere på dagen blev det til yderligere en fugl denne gang en hun. Inden rundturen på øen var slut blev det også til en Blå Kærhøg i form af en brun fugl.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Rørhøg han. Årets første fugl på Øen kunne jeg næsten have opdaget fra vinduet. Tåsinge den 20. marts 2023.

Rørhøg han. Altid rart når årsarterne kan hentes så nemt som i “baghaven”. Tåsinge den 20. marts 2023.