MÅGETJEK MED EN GOD OVERRASKELSE DEN 12. DECMBER 2022.

Da jeg kunne slutte tidligt på arbejde var jeg hurtig til at sætte kursen mod Langeland… Gejsten var i top efter jeg havde fundet en 1k Middelhavssølvmåge i går. Jeg valgte derfor at sætte kursen mod den sydlige del af Øen i håb om der var kommet flere måger. For en god ordens skyld tjekkede jeg først om Middelhavssølvmågen fortsat var ved Broløkke men det var den lidt som forventet ikke. Da Bagenkop havn var total tom for måger i første omgang valgte jeg at køre en tur til Kelds Nor. Da jeg ankom til lågen ind til noret ude fra Fyret af opdagede jeg med det samme en rovfugl der sad på en hegnspæl oppe på bakken nord for noret. Med det blotte øje mindede det om en Musvåge der sad lidt underligt oprejst. Jeg smækkede skopet på den og blev noget overrasket over det var en Storfalk og da jeg så halen var 5 cm længere end vingerne kunne jeg mærke at min puls tog lidt til…. Jeg kunne nu se det drejede sig om en ung JAGTFALK… Den første jeg nogensinde havde set på Langeland samt den første i rigtig mange år. Jeg kunne nu nyde fuglen et par timer, hvor den fløj lidt rundt i noret og bla. forsøgte at tage en Bramgås dog uden held. Mig bekendt er det blot 3. fund på Langeland. Det første fund drejer sig om en skudt fugl ved Hou på Nordlangeland den 2. december 1909 mens det andet er fra Tryggelev nor den 4. oktober 1992. Så der skulle gå 30 år før arten atter gæstede Øen. Desværre var min telefon gået død troede jeg da den ikke virkede (Hørte senere det skyldtes nedbrud hos TDC) og jeg kunne derfor ikke melde fuglen ud. Jeg gætter dog på den nok skal være der i morgen også. Herefter gik turen tilbage til Bagenkop havn hvor jeg straks fandt 2 Kaspiske Måger hhv. den faste 1k fugl samt en helt ny fugl i form af en 2k fugl, så det gik hen og blev endnu en dejlig dag i Øhavet.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 2k. Endnu en ny fugl til 2022 sæsonen. Bagenkop havn den 12. december 2022.

Kaspisk Måge 2k. Så smuk et halebånd i kontrast til den hvide overhale. Bagenkop havn den 12. december 2022.

Vandrefalk adult (Arkiv, Tåsinge den 26. august 2022). Jeg har desværre følt mig nødsaget til at fjerne mine fotos af Jagtfalken. Mine observationer bliver brugt uden min viden og tilladelse af en forening som jeg ikke kan støtte op om. Parnasset føler åbenbart de kan arbejde som det passer dem, hvilket de får god opbakning til !!.