ET GODT TRAMP DEN 15. NOVEMBER 2022.

Selv om det ikke blev til birding fra solopgang så blev det dog til solnegang på Langeland. En masse strande og kyster blev gennemgået på både vest- og østsiden. Havet blev også tjekket og selv om det aldrig blev til det store hit så var der ganske pænt med fugle derude… Det blev til over 50 Gråstrubet Lappedykker og næsten lige så mange Toppet Lappedykker. Mest interessant var en teleskop tæt ung Sortstrubet Lom som gav gode muligheder for dragtstudier. Der blev også trampet efter Bekkasiner og en enkelt lokalitet bød på hele 13 Enkeltbekkasiner ! men kun 7 Dobbeltbekkasiner. Det er det største antal Enkeltbekkasiner jeg har set på Øen på et sted, min gamle rekord var også fra i år med 8 fugle. Sidst på dagen meldte “mågesulten” sig og heldigvis godt 1.5 km fra kysten hang der en 3k Kaspisk Måge efter en kutter. Jeg valgte at vente på kutteren som havde kurs mod Spodsbjerg havn for at se dagens Kaspiske Måge bedre. Den valgte heldigvis at følge kutteren hele vejen ind og kunne derfor også blive dokumenteret. Inden det blev mørkt nåede jeg igen en tur forbi Drejet og gårsdagens 21 Sandløbere var blev reduceret til 5 fugle, de havde dog fået selskab af en Strandhjejle.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k. Dejligt at med en havnefugl igen efter den seneste uges iagttagelser på pløjemarker og ved kysten. Spodsbjerg havn den 15. november 2022.

Kaspisk Måge 3k. Efter flyveturen smed den sig kort på vandet. Spodsbjerg havn den 15. november 2022.

Kaspisk Måge 3k. En lidt urolig fugl som ikke rastede længe, den var faktisk væk igen inden jeg forlod havnen. Det var et ganske stort eksemplar så sandsynligvis har det drejet sig om en han. Spodsbjerg havn den 15. november 2022.