RUNDT PÅ LANGELAND DEN 22. SEPTEMBER 2022.

Jeg startede med en omgang trækobs på Dovns Klint. Trækket var så tyndt at man kan kalde det fedtfattig birding, hvis der ikke havde været bevægelse i Knortegæssene var det lige før man var faldet i søvn og røget ud over klinten. Heldigvis var der hyggeligt selskab på klinten i form af Frank Hammer og Lars Witting. Jeg havde heldigvis pudset kikkerten godt og fik alligevel presset 2 1k trækkende Kaspiske Måger samt 17 Dværgmåger ud af det. Der var også lidt trækkende Bjergvipstjerter. Efter 3 timer var jeg knækket og kørt derefter til Bagenkop havn. Lidt overraskende blev det til 3 1k rastende Kaspiske Måger. Den ene af fuglene havde jeg set ved flere lejligheder i Spodsbjerg havn faktisk så sent som den 20. september 2022. Den var nu on the move !. Dagen sluttede i Spodsbjerg havn hvor det også blev til 3 Kaspiske Måger hhv 1 3k som var en gammel kending men som havde været væk i ugevis samt 2 1k fugle som er meget faste. Dagens sjove indslag i havnen var en Isfugl som kom trækkende lavt henover p-pladsen ved færgen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 1k. Lidt i tvivl om det er en ren fugl. Bagenkop havn den 22. september 2022.

Kaspisk Måge 1k. Klassisk og smuk fugl. Bagenkop havn den 22. september 2022.

Kaspisk Måge 1k. Denne fugl har jeg set flere gange i Spodsbjerg havn, den havde nu skiftet havn. Bagenkop havn den 22. september 2022.

Edderfugle hanner. Begge fugle havde “sejl” på ryggen, især var det tydeligt på fuglen i forgrunden. Bagenkop havn den 22. september 2022.