SORTRYGGET HVID VIPSTJERT, KELDS NOR DEN 25. JULI 2022.

At finde og bestemme en Sortrygget Hvid Vipstjert i Østdanmark er lige som at lege lidt med ilden hvor man kan nemt brænde nallerne…. Jeg er dog stor tilhænger af at gå planken ud og gøre alt det man ikke må også selv om man skulle tage fejl….  I forbindelse med jeg ville forsøge at fotografere 2 rastende adulte Rovterner hertil morgen i Kelds Nor fandt jeg en Sortrygget Hvid Vipstjert. Jeg glemte hurtigt alt om Rovternerne da jeg så denne Vipstjert. I første omgang troede jeg det måske kunne være en hybrid mellem alba og yarrelii, men efter en gennemgang af mine fotos er jeg dog mere tilhænger af en ren fugl. Måske er det samme fugl som jeg fandt i foråret den 15. april 2022 ligeledes i Kelds Nor, som simpelthen er gået under radaren, da den mig bekendt ikke er blevet meldt af andre. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Måske samme fugl jeg fandt samme sted den 15. april 2022. Kelds Nor den 25. juli 2022.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Farven på ryggen var ovre i det meget sorte. Kelds Nor den 25. juli 2022.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Overgrumpen stod ikke i kontrast til ryggen. Kelds Nor den 25. juli 2022.