DEJLIG DAG MED VADEFUGLE I VADEHAVET DEN 20. MAJ 2022.

En skøn hel dag i felten hvor den først stod på ynglefuglearbejde på Skallingen og senere på afslapningen ved Højer Sluse og Saltvandssøen. Især var det fedt ved Højer Sluse hvor jeg sad næsten 5-6 timer og bare ventede på at vandet skulle stige og vadefuglene skulle komme tættere på. Inden vandet kom havde jeg en fin Odinshøne i fuld sommerdragt som gik rundt mellem de mange Almindelige Ryler og Store Præstekraver. Senere kom den helt ind til kysten hvor den lagde sig til at sove. Overraskende mange Dværgryler blev det også til, da jeg kunne tælle hele 66 fugle og mellem dem var der 14 Krumnæbbede Ryler samt ikke mindst 17 Kærløbere. Andre fine fugle ved slusen var en Rovterne som fou kortvarigt og som forsvandt uden jeg opdagede det. Nævnes skal også en håndfuld Havørne samt 5 sydtrækkende Skestorke. I Saltvandssøen fik jeg set 6 Stylteløber, hvoraf de 4 ynglede (2 par, sås ligge på redde samt set forældrene skifte plads)… Som rosinen i pølseenden sås 2 Hedehøge hanner i infight mens hunnen fløj rundt og kiggede nysgerrigt til ved Ballum. Var lige ved at glemme at jeg fik se årets første eksemplar af Tidselsommerfugle ligeledes ved slusen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stylteløber. Ungeførende Grågæs samt Rørhøge fik flere gange denne sjældne gæst på vingerne. Saltvandssøen den 20. maj 2022.

Stylteløber: Igen var der utilfredshed med Grågæssene. Saltvandssøen den 20. maj 2022.