HAR BLÅVAND TO FUND AF MAKISANGER ? DEN 16. MAJ 2022.

Efter jeg fik set den fine kandidat som Danmarks første mulige Makisanger som blev fundet ved Blåvand den 15. maj 2022 af Bent Jakobsen kom jeg til at tænke på en fugl som Klaus B Fries fangede og ringmærkede den 10. maj 1999 da han arbejdede ved Blåvand Fuglestation og som jeg var heldig at se samt fotografere. På det tidspunkt var Makisanger ikke “opfundet”, men snakken gik allerede den gang om at Hvidskægget Sanger kunne blive delt i to arter. Sidenhen er de blevet delt i 3 arter, men om denne komplekse gruppe består af x antal arter er for mig personligt ikke særlig interessant, det er mere spændende om de kan bestemmes. Fuglen fra 1999 er fornyelig blev genbehandlet af det danske sjældenhedsudvalg og “smidt” i en bunke hvor alle 3 arter er en mulighed. Jeg er dog ikke enig i denne afgørelse da jeg faktisk tror denne fugl er første fund af en Makisanger i Danmark. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Er dette Danmarks første fund af Makisanger ?, det mener jeg !!. Blåvand den 10. maj 1999. 

Makisanger han. Blåvand den 15. maj 2022.