NU FLYVER DET HVIDE C ATTER PÅ TÅSINGE DEN 25. MARTS 2022.

I dag blev fuglene lagt på hylden og jeg tog tidligt fri for arbejde, da jeg syntes vejret så godt ud for sommerfugle på Tåsinge. Indtil i dag syntes jeg det havde været småt med sommerfugle der hvor jeg havde været, lige med undtagelse af Sverige i sidste weekend, hvor der havde været godt med sommerfugle og som blev toppet med en Sørgekåbe. Men i dag var der kommet gang i den her på Tåsinge hvor jeg så en 6-7 Citronsommerfugle, 4 Dagpåfugløje, 1 Nældens Takvinge og ikke mindre end 5 dyr af Det Hvide C. Jeg er ret sikker på jeg ikke har set så mange af sidstnævnte før i marts, så det var ekstra skønt når det nu var de første jeg så i år. Desværre var der ingen Sørgekåber selv om der burde være gode chancer i øjeblikket og drømmen om en dansk Kirsebærtakvinge blev heller ikke til noget, selv om jeg ellers havde set adskillige i samlingerne på Museet i dag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Det Hvide C… Første gang jeg så arten var også på Tåsinge da jeg fandt en i min have. Den gang var den fortsat sjælden på Øen, men nu er den heldigvis blevet mere almindelig og jeg har flere i haven hvert år. Tåsinge den 25. marts 2022.

Det Hvide C. Her afslører den sit fine navn. Tåsinge den 25. marts 2022.

Det Hvide C. Den kan på en dårlig dag forveksles med Nældens Takvinge på grund af oversiden. Tåsinge den 25. marts 2022.

Det Hvide C. Det bliver rart når foråret og sommeren byder på endnu flere arter. Tåsinge den 25. marts 2022.

Dagpåfugløje. Er en noget mere almindelig sommerfugl, men fortsat en meget smuk art. Tåsinge den 25. marts 2022.