NORSK RINGMÆRKET STENVENDER VED LOHALS PÅ NORDLANGELAND DEN 10 MARTS 2022.

Efter en lang dag i Vadehavet igår stod den atter på Langeland idag…. Laila og jeg tog en tur til Hou Nordstrand for at se om der var lidt træk og rastende fugle. Det var dog småt med det hele og da der var lidt frisk og kold vind fra øst smuttede vi istedet for ind til Lohals hvor der var læ. På stranden der gik der 10 Stenvendere plus 6 Sortgrå Ryler, hvilket altid er en fornøjelse at kigge på. En af Stenvenderne var ringmærket med en stålring og den ville vi gerne have aflæset. Sidst jeg aflæste en Stenvender var på Fanø da jeg fandt en med Canadisk ring og flag den 12. september 2018. Dagens fugl på Hou var noget mere udfordrende at aflæse da vi kun havde en stålring at gå efter og med en fugl der konstant var i bevægelse fik vi vores tålmodighed afprøvet til det yderste. Heldigvis er vi begge pokkers stædige og ville ikke give op da vi opdagede den bar en Norsk ring. Efter en times tid fik vi fat i talene på ringen og da vi kom hjem fik vi sendt den ind til Mikkel Lausten fra ZM. Nu glæder vi os bare til at høre fra ham samt håber vi har fået alt rigtigt aflæst. Der vil straks komme en update her på bloggen når der er data på fuglen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.Stenvender. Dagens udfordring på Nordlangeland var at få aflæst denne stålring. Lohals den 10. marts 2022.

Stenvender. Fuglen var konstant i bevægelse og det var med at være hurtig med kameraet og kikkerten. Lohals den 10. marts 2022.

Stenvender. Heldigvis kom den nærmere og nærmere. Lohals den 10. marts 2022.

Stenvender. Til sidst var det muligt at få ringen aflæst. Lohals den 10. marts 2022.

Stenvender. Tak for kampen. Lohals den 10. marts 2022.

Vi gjorde det sgu….. Uden Danmarks smukkeste fuglepige havde jeg aldrig fået den aflæst. Lohals den 10. marts 2022.