HELE 9 AFLÆSNINGER AF HÆTTEMÅGER PÅ KUN 30 MINUTTER VED SVENBORG LYSTBÅDEHAVN DEN 8. FEBRUAR 2022.

Jeg havde lige en halv time om eftermiddagen inden jeg skulle nå en reception i Svendborg… Så jeg smuttede forbi Lystbådehavnen hvor der måske var lidt måger at kigge på. Der var godt nok ingen Kaspiske Måger, men ud af 45 Hættemåger var der 9 som var mærket !!!. Af de 9 fugle var der 7 som var farvemærket med en hvid ring (V06Y, V29Y, V34Y, V92Y, V95Y, V99Y, V97R) de stammede alle fra Danmark. Der var også 2 fugle kun med stålring, de kom hhv. fra Finland og Tyskland. Det var et større projekt at få aflæst de to udenlandske fugle men til sidst fik jeg dem aflæst. Den finske fugl fik jeg hurtigt svar på, mens de andre i skrivende stund ikke er kommet endnu. Fuglen fra Finland var blevet mærket som ikke flyvefærdig unge den 22. juni 2017 og var altså lidt mere end 4 år og 7 måneder gammel. Området den er mærket i er lige nord for Helsingfors og den har fløjet 1040 km for at komme til Svendborg Lystbådehavn. Når mine 8 øvrige aflæsninger kommer vil jeg skrive lidt om dem her på bloggen. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hættemåge adult (ST314387). En skrigende Finne på havnen. Svendborg Lystbådehavn den 8. februar 2022.

Hættemåge adult (ST314387). Der er lidt langt i mellem fugle med finsk ring. Svendborg Lystbådehavn den 8. februar 2022.

Hættemågen har fløjet 1040 km for at komme til Svendborg Lystbådehavn. 

Hættemåge adult (V95Y). Den dansk mærkede Hættemåge ville også være med til at skrige. Svendborg Lystbådehavn den 8. februar 2022.

Hættemåge adult (V92Y). En af i alt 7 farvemærkede fugle. Svendborg Lystbåde havn den 8. februar 2022.