ET KIG TILBAGE I TIDEN – FYNS FØRSTE FUND AF LILLE SKALLESLUGER X HVINAND DEN 12. JANUAR 2022.

I forbindelse med en gennemgang af mine gamle notesbøger i en anden sammenhæng, faldt jeg i dag over en sjov og spændende hybrid mellem Lille Skallesluger og Hvinand jeg fandt ved Åbyskov lidt øst for Svendborg den 3. januar 2007. Denne hybridform er ikke ukendt, der findes dog ikke ret mange fund fra Danmark. Fundet fra Åbyskov er umiddelbart det eneste fund fra Fyn. De fleste fund stammer fra Sjælland, mens der er meget få fund fra Jylland. Det burde være muligt at finde flere på Fyn, da der her ofte er fine antal af Hvinænder og Lille Skallesluger der. Fuglen jeg fandt var en han og derved en meget smuk hybridtype. Fuglen blev “twitchet” af Tim Hesselballe Hansen som straks rykkede fra Odense for at se den. 

Tegning: Henrik Knudsen, Copyright.

Hybrid mellem Lille Skallesluger og Hvinand, han. Der er ikke meget Johannes Larsen over mine tegneevner, jeg tror dog alligevel man får et indtryk af hvor smuk en fugl det var. Åbyskov den 3. januar 2007.