ATTER PÅ JAGT EFTER NYE MÅGER DEN 11. JANUAR 2022.

Jeg ændrede lidt taktikken i dag og tjekkede først kysten fra Frellesvig til Tranekær i håb om at der her kunne findes lidt nye Kaspiske Måger. Det tog heller ikke mange minutter før der var bogført 2 nye fugle hhv. 1 3k og 1 2k som stod ude på nogle sandbanker, det var næsten for nemt. Det blev så også de eneste 2 jeg fandt på vestkysten af Langeland i dag. Der var igen utrolig mange Lappedykkere, især var der godt med Gråstrubet Lappedykker, flere fugle var faktisk allerede næsten i sommerdragt. Mellem dem var der også 1 Nordisk Lappedykker, denne var dog holdt i sort og hvidt. Resten af dagen tilbragte jeg omkring Spodsbjerg havn og Drejet. Der var endelig atter kommet Kaspiske Måger ind efter 5 dage uden nogen iagttagelser. De nye fugle var begge 2 3k fugle og gengangere som jeg allerede havde set i år. Alle dagens fugle var (A) fugle. Ved Drejet var der som sædvanlig 10 Sandløbere. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k (A). Den gamle Sølvmåge blev lidt overrasket da den Kaspiske Måge kom snigende bagfra. Spodsbjerg havn den 11. januar 2022.