ENDELIG EN HEL DAG MED SOL I ØHAVET DEN 6. JANUAR 2022.

Sol, sol og atter sol… Det smukke vejr blev fuldt udnyttet til at se på fugle i på Tåsinge og Langeland… Laila fik sig en masse skønne årsarter og jeg fik tjekket lidt måger ren win win for os begge. I Bagenkop havn genfandt jeg den Kaspiske Måge (A) som jeg havde fundet der den 27. december 2021 (så den også den 29. december 2021). Den var nu ikke længere en 2k fugl, men var med årsskiftet blevet en 3k fugl. I Spodsbjerg havn var der også en Kaspiske Måge (A), det drejede sig om en af 3k fuglene fra den 3. januar 2021. (Den mest stabile af de to). Indtil videre har året budt på 3 3k i Spodsbjerg havn og 1 3k i Bagenkop havn som alle er gengangere fra 2021. Umiddelbart en lidt sløv start på 2022. 

Dagens overraskelse fik vi dog ude ved Ristinge Hale, da vi genfandt 2 af de 3 Sortbuget Knortegæs fra sidste år. De stod det samme sted som i december 2021 og var sammen med 110 Mørkbuget Knortegæs. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k (A). Her ses den sammen med en “Gulbenet Sølvmåge”… Sikke en udvikling de store måger har været igennem (og fortsat er) siden man begyndte at kigge efter “Gulbenet Sølvmåge”. Bagenkop havn den 6. januar 2022.

Kaspisk Måge 3k (A). Dagens sidste fugl lå i det smukkeste aftenlys og slappede af. Spodsbjerg havn den 6. januar 2021.