P:451 ER ATTER TILBAGE I BAGENKOP HAVN DEN 19. DECEMBER 2021.

Mens jeg sad og kiggede på hvad der skulle blive dagens eneste Kaspiske Måge (A) (2k) (genganger) i Spodsbjerg havn dukkede to andre mågetosser op i havnen i skikkelse af Lars Abrahamson og Lars Adler Krog…. De havde været på den sydlige del af Øen og da de spurgte mig om jeg havde aflæst en adult Kaspisk Måge fra Polen der hed P451 fornyelig måtte jeg melde pas…..de havde nemlig haft sådan en i Bagenkop havn. Jeg kunne dog straks huske at jeg tidligere havde aflæst den i Bagenkop havn, det var dog næsten et helt år siden nemlig den 5. januar 2021. Det var dog ikke min første aflæsning af den, allerede den 14. februar 2019 havde jeg aflæst den i Bagenkop havn. Dejligt den atter var tilbage og skønt at få sådan en melding, det er jo sjældent jeg høre fra andre om de Kaspiske Måger på Langeland. Så efter lidt mågesnak satte jeg kurs mod Bagenkop havn. Jeg genfandt den efter få minutter og kunne nyde den et par timer i havnen. Fuglen er i sit 5. kalenderår, den er mærket den 14. maj 2017 i det østlige Polen som ikke flyvefærdig unge. Den har en markant plet på p4 men intet på p3. I forhold til den adulte fugl jeg så i Spodsbjerg havn den 15 december 2021 så er der flere forskelle i dragten på de to fugle. Den med sort i p3 har ret tydelige striber i hånddækfjerene samt et ret bredt sort bånd i den hvide plet i p10. Der er sandsynlighed snak om flere forskellige bestande af kaspisk Måge der går kommer til Langeland og det øvrige Danmark. Man kan læser mere om P451 samt se flere fotos i to tidligere opslag her på blogen den 5. og 6. januar 2021.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge (A) 5k. Så var P451 atter tilbage i Bagenkop efter næsten et års fravær… Jeg aflæst den sidst den 5. januar 2021. Bagenkop havn den 19. december 2021.

Kaspisk Måge (A) 5k. Bemærk hvor lille hovedet ser ud i forhold til kroppen, helt imodsætning til Sølvmåge. Bagenkop havn den 19. december 2021.

Kaspisk Måge (A) 5k. Bemærk tydelig sort prik i yderfanen på p4 hos P451 fra Polen. Bagenkop havn den 19. december 2021. 

Kaspisk Måge adult (A) . Til sammenligning ses her fuglen fra Spodsbjerg havn med sort i P3.  Bemærk hvor bredt det sorte bånd er i p10 i forhold til fuglen fra Polen. Spodsbjerg havn den 15. december 2021.