NU ER JEG VIRKELIG UDE PÅ DYBT VAND DEN 15. DECEMBER 2021.

Jeg køre et benhårdt program i øjeblikket først arbejde og så direkte derfra på mågetjek på Langeland… men jeg kan lide det, så ingen brok. Jeg syntes jeg blev nød til at tjekke Bagenkop havn selvom vejr-betingelserne ikke var optimale for det område i dag. Som ventet var der heller ikke noget som helst at komme efter, så de  resterende lyse timer blev brugt i Spodsbjerg havn. Det virkede som om der var lidt færre måger end de foregående dage, men der var nok til at jeg følte mig godt underholdt. Hurtigt fik jeg styr på antallet af de Kaspiske Måger som i dag nåede op på 7 (A) fugle og blandt dem var der 2 nye hhv. 1 adult og 1 1k. Gengangerne bestod af 3 2k og 2 1k. Så skulle man tro den ged var barberet… Der var dog noget med den adulte fugl som fangede min interesse mere end normalt. Dens vingetegning fremviste karakter der fik mig til at tænke på STEPPEMÅGE !! Den havde sort på både p4 og p3 !!. Jeg kan overhovedet ikke huske jeg nogensinde har set en adult Kaspisk Måge med sort på p3. Det er måske virkelig helt skørt at begynde at tænke på denne race/art da den vist aldrig er set i det vestlige Europa… Jeg har dog ikke nok kendskab til denne race/art kontra de østligste bestande af Kaspisk Måge hvor der skulle være fugle med sort i p3 ?… Jeg afholder mig derfor fra indtil videre at bestemme den med sikkerhed. Jeg har sendt den ud i det store mågeunivers og håber på der er nogen der kan bidrage til bestemmelsen af denne super interessante fugl. Hvis der er nogen af mine læsere der føler de kan bidrage med en kommentar modtager jeg det med kyshånd.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge adult (A -kan jeg nu tillade mig at kalde den for en A art ?). Overside virkede måske en anelse mørkere end normalt. Spodsbjerg havn den 15. december 2021.

Kaspisk Måge adult (A?). Bemærk  at der er sort i p4 og p3 !. Spodsbjerg havn den 15. december 2021.

Kaspisk Måge adult (A?). Igen ses det meget tydeligt at der er sort helt ud på p3. Spodsbjerg havn den 15. december 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). Dagens nye ungfugl var noget nemmere at bestemme. Spodsbjerg havn den 15. december 2021.