EN AF DE RIGTIG GODE DAGE I SPODSBJERG HAVN… HVIS MAN ALTSÅ ER TIL MÅGER DEN 14. DECEMBER 2021.

Rettelse: Jeg var desværre for hurtig da jeg udråbte 2k fuglen fra Drejet som ny fugl. Det var faktisk den som blev nummer 200…. Men nu er fejlen rettet, godt jeg lige tog et ekstra tjek i forbryderalbummet. Nu er der ingen søde sager til aftenkaffen gamle mand !

Da jeg kørte på arbejde i morges var det et utrolig kedeligt vejr med regn og lidt frisk vind… Da jeg atter var en fri mand og var kommet ud af den mørke kælder skinnede solen. Det skulle udnyttes til mågetur hvor jeg så frem til at se fuglene i noget godt lys efter de mange gråvejrsdage. Det blev til en god stak Kaspiske Måger i dag selv om det startede sløvt i Spodsbjerg havn, hvor jeg blot så 2 gengangere hhv. 1 2k og 1 1k (A). Jeg valgte herefter at køre et smut ned til Drejet og det var en ganske gode beslutning. Først så jeg en ny adult Kaspiske Måge (A) komme indtrækkende (tror den kom direkte via Lolland) da jeg opdagede den på mega lang afstand hvor den kom i selskab med 2 adulte Sølvmåger. De gik målbevist videre henover mig og forsvandt i høj højde mod Rudkøbing og havde måske kurs mod Vadehavet. Kort tid efter kunne jeg vise Erik Overlund som var dukket op en ny 2k fugl samt 10 Sandløbere. Denne 2k fugl genfandt jeg senere inde i havnen. Da jeg kom tilbage til havnen igen væltede det ind med fugle da to kuttere kom ind ude fra havet. I løbet af den næste times tid havde jeg yderligere 6 fugle (A) hvoraf 3 var nye. Alderfordelingen på de tre nye var hhv. 1 adult samt 2 2k, mens gengangerne fordelte sig således 1 5k (den ringmærkede VASV), 1 2k samt 1 1k. Samlet så jeg i dag 10 forskellige fugle, hvoraf de 5 var nye…Hvis det fortsætter sådan blive december nok årets bedste måned. 

Aflæsning af 5k Kaspisk Måge (A) i Spodsbjerg havn (VASV). 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 2k (A). Denne nye fugl så jeg først ved Drejet og genfandt den senere inde i havnen. Spodsbjerg havn den 14. december 2021.

Kaspisk Måge 2k (A). Samme fugl som på forrige foto, bemærk de hvide undervinger. Spodsbjerg havn 14. december 2021.