SÅ ER DER SVAR PÅ DEN KASPISKE MÅGE “VASV” FRA SPODSBJERG HAVN DEN 13. DECEMBER 2021.

Hertil aften er det væltet ind med emails vedrørende forskellige Måger jeg har aflæst igennem årene, det er som at få julegaver før tiden og super spændende. Der er meldinger fra Vestkysten til Langeland. Især var det spændende at der allerede var svar på den flotte subadulte Kaspiske Måge (A) som Laila og jeg fik aflæst i Spodsbjerg havn i dag den 13. december 2021 samt så den 12 december 2021 ved Drejet dog uden at få den aflæst denne dag. Da jeg så den i dag havde jeg på fornemmelsen at min ven Kjeld T. Pedersen havde en finger med i spillet, da jeg så stålringen stammede fra Vesteuropa. Det viste sig at Kjeld havde ringmærket den som 1k den 14. oktober 2017 ved Helsingør Nordhavn. Herefter var der ingen meldinger på den før den dukkede op den 17. december 2018 i Myslibórz havn i Polen. Herefter gik der igen næsten et år før den atter blev aflæst, denne gang blev den aflæst den 30. november 2019 på en losseplads ved Braunschweig i Tyskland. Herefter er der noget der tyder på den er blevet i dette område da den allerede igen samme sted blev aflæst den 18. december 2019. Men siden de tyske aflæsninger er den ikke blevet aflæst før Laila og jeg fandt den ved Drejet i går samt atter så den i dag i Spodsbjerg havn.

Dagens Kaspiske Måge bliver dog overgået af en Sølvmåge som Kjeld T. Pedersen også havde ringmærket. Denne gang som unge den 25. juni 2002 på Tjørneholm på Lolland. Efter den er blevet ringmærket aflæses den i et område der hedder Rensburg-Eckernförde i Tyskland i perioden oktober 2003 til juli 2009 mange gange. Herefter genfinder jeg den i Bagenkop havn den 30. marts 2011. Her får jeg den også aflæst i 2012, 2014 og 2015 og i de år ser jeg den flere gange. Den bliver også set af andre i 2019 og selv ser jeg den først igen den 30. juli 2020. Den er ikke blevet meldt siden fra Bagenkop havn og på det tidspunkt er fuglen blevet 20 år !!

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge subad 5k (A). Altid spændende når man hurtigt kan få opklaret en ringmærket fugls livshistorie. Spodsbjerg havn den 13. december 2021.

VASV bliver ringmærket som 1k i Helsingør Nordhavn den 14. oktober 2017.

Første aflæsning af VASV stammer fra Polen den 17.december 2018.

VASV aflæses atter den 30. november 2019 og denne gang stammer aflæsningen fra Tyskland, her bliver den også bliver aflæst samme sted den 18. december 2019. Først godt 2 år efter ses den igen da Laila og jeg genfinder den i Spodsbjerg området på Langeland den 12. december 2021.