ØSTERSØEN VISER TÆNDER DEN 5. DECEMBER 2021.

Da det regnede valgte jeg at droppe en ellers spændende vejrsituation med vindstød på 15-17 m/s fra NØ og tog på arbejde… Men da det var overstået var regnen forsvundet og jeg kunne igen lige nå nogle timer ved Spodsbjerg havn. På vej der op så jeg 3 trækkende Dværgmåger ved Lunkebugten, en art jeg allerede havde haft lidt i baghovedet i dag pga vindretningen. Den “rasende” Østersø skuffede heller ikke, jeg fik yderligere 4 adulte fugle ved havnemolen, de første jeg ser  i havnen i år. Det var imponerende at se hvordan de fou. i den hårde vind – som om det var det nemmeste i verdenen. De mestrede det meget mere yndefuldt end de store måger. Man kunne slet ikke køre ind i havnen i dag da havet væltede over molen og bassinerne, så jeg måtte nøjes med at tjekke efter de Kaspiske Måger i den lille lystbådehavnen hvor jeg kunne side i bilen i nogenlunde sikkerhed for vind og vejr. Jeg fandt 4 (A) fugle hvoraf 3 var gengangere (2 2k og 1 3k) mens det blev til en ny 1k fugl. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dværgmåge adult. De første jeg ser i og ved havnen i år. Spodsbjerg den 5. december 2021.

Dværgmåge adult. Selv om man ikke må fiske ved molen var det ikke noget den tog sig af, Spodsbjerg havn den 5. december 2021.

Dværgmåge adult. Bemærk de smukke sorte undervinger. Spodsbjerg havn den 5. december 2021.

Kaspisk Måge 1k (A) For 3. dag i træk bringer jeg et billede af den “grimme” men det er blot for at sammenligne med Svartbagen på næste billede. Spodsbjerg havn den 5. december 2021.

Svartbag 1k. Hvis man er mindre øvet i at finde Kaspiske Måger kunne man måske blive snydt af en Svartbag som denne. Begge fugle står lidt foroverbøjet pga. den kraftige vind og herved ser Svartbagen temmelig langvinget ud samt mere højbenet ud end normalt. Men ser man fortsat bort fra fjerdetaljerne som ellers straks ville kunne afgøre hvilken art det drejer sig om, så bemærk det fyldige store hoved samt de kraftige ben hos Svartbagen. Desuden er næbbene også meget forskellige. Spodsbjerg havn den 5. december 2021.

Færgen lå noget uroligt i vandet i dag, selv fra land kunne man se den gyngede mere end normalt. Spodsbjerg havn den 5. december 2021.

Jeg elsker de her dage hvor østenvinden kan få Østersøen til at vise sine kræfter frem. Spodsbjerg havn den 5. december 2021.