SÅ SLUTTEDE “TØRKEN” LANGELAND DEN 29. NOVEMBER 2021.

Efter to tomme dage, hvor jeg havde besøgt Spodsbjerg havn 2 gange og Bagenkop havn 1 gang uden at se en eneste Kaspiske Måge (Fandt dog den med brækket vinge total afkræftet den 27. november 2021 i Spodsbjerg havn og fik aflivet den, stakkels fugl den har gået sådan siden den 22. november 2021.) så var der atter kommet Kaspiske Måger til og endda i begge havne. Bagenkop havn bød på en meget smuk ny adult fugl (A). En anden adult fugl (A) var inde for første gang siden den 26. oktober 2021. Meget spændende at sammenligne dem, da den fugl fra den 26. oktober 2021 har et relativt smalt bånd på p5 , mens den nye fugl har et klassisk bredt bånd på p5 og endda også lidt sort på p4. Var lidt lunken overfor den fugl fra den 26. oktober 2021 om den også var helt ren (læs blog fra den 26. oktober 2021) men jeg lod den fortsat være en (A) fugl. En anden genganger i havnen var en 3k Cactus som kommer og går i kortere og længere perioder, en fugl som jeg skrevet om mange gange her på bloggen. Fra havnen kan også nævnes en overflyvende Rød Glente som havde selskab af 2 Musvåger.

Spodsbjerg havn var også rigtig fin i dag da det blev til ikke mindre end 5 fugle (A) hvoraf de 3 var nye, overraskende at der var så mange nye. Gengangerne var en 1 2k og 1 1k fugl som begge er ret faste gæster i havnen. Aldersfordelingen på de nye var 1 3k og 2 1k, især var det skønt med en 3k fugl igen, dem har jeg ikke set mange af i dette efterår.

I forhold til tidligere år har der været “ret mange” adulte fugle på det seneste, hvilket ikke passer ind i tidligere års forekomster. Om det er tilfældigheder med flere adulte fugle på det seneste eller om de bare er ved at blive mere hyppige omkring Langeland på denne årstid er ikke nemt at svare på i øjeblikket. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge adult (A). Bemærk den klassiske vingetegning med “tunger” og bredt bånd på p5. På yderfanen af p4 ses også en mørk miniplet. Bagenkop havn den 29. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Skønt med flere voksne fugle på Langeland. Bagenkop havn den 29. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Bemærk meget få små mørke fjer i nakken, de virker altid hvidhovedet. Så dog i dag den første Sølvmåge med renhvidt hoved. Bagenkop havn den 29. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Bemærk denne fugl har et lidt lysere øje end den anden adulte fugl på de 3 første billeder. Den har også flere streger i ansigtet og næbbet er anderledes farvet. Kan måske skyldes den er lidt yngre end den anden fugl. Denne fugl har jeg ikke set siden den 26. oktober 2021 i havnen. Bagenkop havn den 29. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Bemærk hvor smalt det sorte bånd er på p5 i forhold til den anden adulte fugle. Et så smalt bånd på p5 kan også nogle gange ses på Sølvmåger (måske er den ikke helt ren). Bagenkop den 29. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Bemærk fine “tunger”. En anden detalje der adskiller de to adulte fugle er at denne her fugl ikke har noget sort i det hvide (nær spidsen af fjeren) på p10. Måske de to fugle kommer fra forskellige bestande. Bagenkop den 29. november 2021.

 Kaspisk Måge 3k (A). Denne aldersgruppe har været meget fåtallige. Spodsbjerg havn den 29. november 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). En ekstrem sur og aggressiv fugl. Spodsbjerg havn den 29. november 2021.