ET OVERBLIK OVER DE KASPISKE MÅGER I NOVEMBER 2021 PÅ LANGELAND DEN 30. NOVEMBER 2021.

Det blev en temmelig beskeden måned for nye Kaspiske Måger på Langeland i november 2021. Jeg fik kun registreret 19 nye fugle og de fleste sås i Spodsbjerg havn. Havnen på østkysten bød på 16 af de nye fugle, deres aldersfordeling var hhv. 4 adulte, 4 3k og 9 1k. Bagenkop havn bød kun på 2 nye fugle som begge var adulte. Den sidste nye var en 1k i Boftofte Skovmose ved Tranekær, som var den nordligste fugl jeg har registreret på Langeland. Lidt overraskende var 6 af de 19 fugle adulte, så det bliver spændende at følge om der i fremtiden vil være et stigende antal adulte fugle eller om det bare er en tilfældighed i år. Til sammenligning kan nævnes at jeg i hele 2020 kun så 29 adulte fugle. Udover de 19 (A) fugle blev det også til 1 1k (B) fugl (Det kan dog godt være jeg på et senere tidspunkt laver den om til en (A) fugl, da jeg nok har været lige lovlig hård ved den). Den samlede total for Langeland i 2021 er nu oppe på 183 (A) og 7 (B) forskellige individer. Jeg tvivler fortsat på jeg når 200 (A) fugle i 2021, men jeg vil gøre en god indsat resten af året. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspiske Måge 1k (A). Det er ikke kun pigerne der har sus i “skørterne”. Spodsbjerg havn den 24. oktober 2021.