LAILA VISER RUNDT PÅ SJÆLLAND DEN 22. NOVEMBER 2021.

TILFØJELSE DEN 23. NOVEMBER 2021. VED EN EKSTRA GRUNDIG GENNEMGANG AF MINE FOTOS FRA RØRMOSEN KAN DER PÅ ET FOTO SES 2 1K KASPISKE MÅGER PÅ ENGANG !. SÅ VI FANDT 3 FORSKELLIGE 1K FUGLE OMKRING REERSØ OMRÅDET DENNE DAG. DETTE ANTAGER JEG ER I DEN HØJE ENDE FOR VESTSJÆLLAND ? !.

Fra den 18. til den 21. november 2021 var jeg rundt med Laila på Sjælland som er hendes hjemmebane…. Det var nogle rigtig fine fugle hun diskede op med, især var jeg glad for at se lidt Kaspiske Måger på nogle nye steder. Turen blev krydret med flere andre lækre fugle, såsom Nøddekrige, Stor Korsnæb, Sortspætte og ikke mindst en trækkende Polarlomvie. Sidstnævnte fik vi kun set ved et mirakuløst comeback samt Lailas evne til at fighte og tænke strategisk til det sidste efter vi ellers havde dippet den. Af andre arter der også bør nævnes fra vores tur er Sølvhejre, Havørn, Rørhøg (sent) Vandstær samt Stor Tornskade.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge (A) 1k. Et kroophold på Bisserup Kro bød på en 1k Kaspisk Måge lige udenfor vores vindue… Vi birder igennem selv midt i den gode middag. Bisserup havn den 18. november 2021. 

Kaspisk Måge (A) 1k. På vej ud til Reersø Havn opdagede vi en enkelt Kaspisk Måge midt i mellem en masse måger der lå bag en traktor der var i gang med at pløje. Rørmosen den 20. november 2021.

Kaspisk Måge (A) 1k. Denne fugl blev opdaget et stykke ude da den lå bag en mindre kutter sammen med godt 30 andre måger. Da de endelig nåede havnen blev den kun inde i få minutter før den atter trak ud og forsvandt i modsætning til Sølvmågerne som blev inde i havnen. Reersø Havn den 20. november 2021.

Nøddekrige. To fugle har slået sig ned i et villaområde, hvor de kan nydes meget fint. Ålsgårde den 21. november 2021.

Nøddekrige. Jeg kan simpelthen ikke huske hvornår jeg sidste har set denne smukke art, men det er ved at være rigtig mange år siden. Ålsgårde den 21. november 2021.

Stor Korsnæb. Af de 3 arter Korsnæb man kan se i Danmark har Stor Korsnæb altid været min favorit. Melby Overdrev den 21. november 2021.

Stor Korsnæb. Bemærk hvor lille øjet ser ud hos denne art. Melby Overdrev den 21. november 2021.