GOD MÅGEDAG MED TRIST AFSLUTNING PÅ LANGELAND DEN 22. NOVEMBER 2021.

Jeg brugte hele dagen på de Langelandske måger dvs fra solopgang til efter solnedgang og det var en ganske indbringende dag med gensyn af gengangere samt nye fugle. Jeg brugte hele morgen og frem til klokken 14 tiden på at tjekke Bagenkop havn uden at kunne opdrive en eneste Kaspiske Måge. Til gengæld dukkede en ubestemt måge op jeg fandt for mere end et år siden (dukkede op engang i 2020) og som siden blev ringmærket den 27. februar 2021. Fuglen er aldrig blevet bestemt med sikkerhed, da den ikke er helt nem. Jeg har haft mange tanker omkring den, men er fortsat usikker. I dag hørte jeg dog den havde et kald som Kaspisk Måge, hvilket i så fald nok tyder på det er en eller anden form for hybrid. På det seneste er der ved to lejligheder blevet meldt en 2k Kaspisk Måge fra Bagenkop havn i DOF-Basen. Det er der umiddelbart ikke noget overraskende i…. hvis det ikke lige var for i år, hvor der næsten er tomt for Kaspiske Måger i Bagenkop havn. På trods af flere besøg i Bagenkop havn har jeg ikke kunnet finde den omtalte 2k Kaspisk Måge og tanken har strejfet om det kunne være dagens ubestemte måge der kan være blevet bestemt som Kaspisk Måge ?. Desværre står der intet brugbart i DOF-Basen vedr. observationerne. 

Efter de mange timer i Bagenkop havn gik turen til Spodsbjerg havn, hvor jeg heldigvis havde mere held med at finde nogle Kaspiske Måger. Det tog få minutter at finde og fotodokumentere 3 gengangere hhv 1 2k og 2 1k. Herefter virkede det som om det var slut men jeg valgte at blive og vente til der ikke var mere lys at arbejde med. Det gav bonus, da kutteren “Fru Nielsen” i det sidste lys hev 3 nye Kaspiske Måger med ind, det drejede sig om 1 adult samt 2 1k fugle. Bedst som jeg troede det var det opdagede jeg næsten lige ved siden af mig yderligere en ny adult Kaspisk Måge som desværre havde brækket venstre vinge. Jeg fik det næsten som William Munny i Western Unforgiven som havde slået alt ihjel hvad der kunne krybe og gå men ikke længere var aktiv i denne “branche”, skulle jeg virkelig aflive yderligere en Kaspiske Måge som jeg ellers ikke havde gjort siden jeg måtte aflive en i Spodbjerg havn den 23. december 2013 som ligeledes havde brækket vingen og som jeg begravede i min have. Jeg kunne ikke og gav den chancen for selv at klare “tingene” i løbet af natten…. Skulle den dog være i live i morgen er der ingen vej udenom så er jeg William Munny. Ikke mere Western nostalgi og ensomme tavse hårde mænd…. alle dagens 7 Kaspiske Måger var (A) fugle.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Ubestemt Måge 2k. VLEE er en skøn udfordring. I dag hørte jeg den kalde som en Kaspisk Måge !. Bagenkop havn den 22. november 2021.

Ubestemt Måge 2k. Sådan så VLEE ud i det tidlige forår. Bagenkop havn den 4. april 2021.

Ubestemt Måge 2k . VLEE minder her i fjerdragten meget om en Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 18. maj 2021.

Ubestemt Måge 2k . Her ses oversiden på VLEE. Bemærk halebånd samt hvid plet i p10. Bagenkop havn den 22. november 2021.

Ubestemt Måge 2k. Undervingerne ses her rigtig fint. Bagenkop havn den 22. november 2021.

Ubestemt Måge 2k. VLEE`s vingeoverside i foråret 2021. Godt nok fristende at kalde den en Kaspisk Måge hvis man bare så dette ene billede af den. Bagenkop havn den 18. maj 2021.

Ubestemt Måge 2k. VLEE`s vingeunderside fra foråret 2021. Bagenkop havn den 18 . maj 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). Denne lækre lille hun er en fornøjelse at iagttage. Spodsbjerg havn den 22. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Bemærk hvordan venstre vinge hænger og er brækket… Det gjorde sgu ondt at se på hvordan den kæmpede for at klare sig. Spodsbjerg havn den 22. november 2021.