JEG FIK DESVÆRRE RET DEN 16. NOVEMBER 2021….

Efter den fine mågedag i går i Spodsbjerg havn valgte jeg i dag at tage pulsen på Bagenkop havn…. Her var der lidt flere fugle end normalt og efter få sekunder opdagede jeg en 3k Cactus. Det var den fugl som jeg har fulgt igennem nogle år der atter var inde og vende havnen. Men ud over den var der ikke noget sjovt til at starte med. Jeg blev dog alligevel hængende nogle timer og det blev belønnet da jeg midt i mellem Ærø og havnen opdagede en adult Kaspisk Måge (A) og heldigvis havde den kurs mod havnen. Den slog sig ned på det yderste af stenmolen og jeg kunne straks i skop se den ikke havde noget at gøre med de to fugle fra Spodsbjerg havn som jeg havde set de seneste 2 dage, så endelig bød Bagenkop havn på en ny fugl. Men på trods af flere timer i området blev det ved denne fugl. Inden jeg smuttede havde jeg 3 Husrødstjerter samt 3 Skærpibere ude på stranden lige NW for havnen. En vadefugl der kom alt for hurtigt og lige fløj ind over molen og som ikke kunne genfindes lugtede fælt af en Thorhane. Jeg hørte den dog 10 minutter senere uden at jeg igen kunne finde den, stemmen passede fint på en Thorhane… men obsen forblev for dårlig til en sikker bestemmelse. Måske den kan genfindes en af de kommende dage. I Spodsbjerg havn gik det som jeg havde regnet med og skrevet om i går, alle de nye Kaspiske Måger som var inde i går var atter væk i dag. Dog så jeg atter de faste 3 1k (A) fugle. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Cactus 3k. Så var den atter inde.  Bagenkop havn den 16. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Jeg måtte vente et godt stykke tid inden den nåede ind til havnen. Bagenkop havn den 16. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Desværre ville den ikke rigtig tæt på. Bagenkop havn den 16. november 2021.