SPODSBJERG HAVN OVERRASKEDE MED HELE 8 KASPISKE MÅGER DEN 15. NOVEMBER 2021.

Endelig gav østenvinden en god omgang Kaspiske Måger som jeg længe havde gået og håbet på…. Der var generelt mange måger inde og billedet så helt anderledes ud end i går hvor der nærmest virkede tomt i Spodsbjerg havn. Jeg blev straks mødt af 3 1k (A) Kaspiske Måger som alle var gengangere, de var mærkelig nok slet ikke hjemme i går. Efter jeg havde fået styr på gengangerne gik jeg i gang med at tjekke alle de måger der begyndte at komme ind til overnatning og som overskriften afsløre i dagens blog kan den talkyndige hurtigt regne ud at det blev til yderligere 5 fugle. Noget overraskende var der hele 3 3k fugle, hvilket er nogle af de første 3k fugle jeg har set i meget meget meget lang tid på Langeland !. Den adulte fugl fra i går kunne ikke genfindes, men det blev alligevel til en ny adult fugl som var i vinterdragt i modsætning til den adulte fugl i går som nærmest var i sommerdragt. Mere forventeligt var en ny 1k fugl. Alle fuglene var (A) fugle og var lige efter bogen. Umiddelbart forventer jeg at de nye fugle forsvinder meget hurtigt igen, da jeg tror de er på vej til deres overvintringspladser i Vadehavet samt det øvrige Vesteuropa, men det vil de kommende dage afsløre. Mens jeg havde tjekket mågerne havde Laila tjekket stranden fra Løkkeby til Spodsbjerg havn i håbet om en spændende Stenpikker, det blev det dog ikke til men hun fandt en fin Husrødstjert som rastede på molemuren. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k (A). En af dagens 3 3k fugle. Det er utrolig længe siden denne aldersgruppe har vist sig på Langeland. Mærkeligt der lige pludselig dukker hele 3 forskellige fugle op samme dag. Spodsbjerg havn den 15. november 2021.

Kaspisk Måge adult (A). For anden dag i streg blev det til en adult fugl i havnen. Spodsbjerg havn den 15. november 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). En af de faste gengangere. Spodsbjerg havn den 15. november 2021.