BACK TO NATURE DEN 11. NOVEMBER 2021.

I går nåede jeg slet ikke ud, så det skulle der laves om på i dag da jeg kunne holde tidlig fyraften… For to dage siden var der næsten mågetomt i Spodsbjerg havn, det var heldigvis blevet bedre i dag. Til til at starte med var der slet ingen Kaspiske Måger inde mellem de godt 60 rastende Sølvmåger og Svartbage. Som tiden gik kom der nogle ind ude fra havet og jeg nåede op på 4 (A) fugle som alle var faste gengangere (hhv. 1 2k og 3 1k). Jeg undre mig fortsat lidt over der ikke kommer lidt nye fugle med den vindretning der hersker i øjeblikket, men 2021 er åbenbart bare et stille år. Da mågerne var gennemgået gik turen til Drejet hvor der var et par fine obs set med “Langelandsbriller”…. En flok på 11 Sandløbere er en ganske stor flok selv for Spodsbjerg hvor arten hvert år sparsomt overvintre som det eneste sikre sted på Øen. Jeg blev dog mere glad da jeg pludselig kunne høre Pibesvane stemmer og efter nogle sekunder kom der en flok på hele 18 adulte SW trækkende fugle henover mig… Det var de første jeg så på Øen i dette efteråret. En fin afslutning på denne lidt grå torsdag som dog gav et par solstrejf inden mørket faldt på.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Pibesvane adult. Jeg fik presset 12 af de 18 fugle på dette foto. Arten er meget nem at bestemme på stemmen og den korte hals i forhold til Sangsvane. Drejet den 11. november 2021. 

Pibevane adult. Desværre var der ingen ungfugle med i flokken. Drejet den 11. november 2021.

Sandløber. Der var lidt fonduestemning blandt dem, da flere ville spise samtidig af den samme lille klump tang på sandbanken. Drejet den 11. november 2021.

Kaspisk Måge (A) 2k. Der blev holdt godt øje med mig. Spodsbjerg havn den 11. november 2021.

Sølvmåge 3k. Så er der aftensmad. Spodsbjerg havn den 11. november 2021.