VLHJ KIGGEDE ATTER FORBI SPODSBJERG HAVN DEN 5. NOVEMBER 2021.

Dagens tur til Langeland for at tjekke måger startede med 3 Røde Glenter der kom i en flok og som brugte Siødæmningen som en slags ledelinje for at komme til Tåsinge. De gode takter kunne jeg desværre ikke følge op i Bagenkop havn hvor der atter var tomt for Kaspiske Måger, men næsten alle kutterne var også inde. På vej til Spodsbjerg havn så jeg en flok på 200 rastende Sanglærker ved Magleby, hvilket også var den sidste nævneværdige iagttagelse fra den sydlige del af Øen i dag. I Spodsbjerg havn var der atter Kaspiske Måger (A) hjemme, som dog alle var gengangere, det drejede sig om 6 fugle hhv. 2 2k og 4 1k… Den ene 2k var en fugle som Kjeld T Pedersen og jeg havde ringmærket (VLHJ) i Spodsbjerg havn den 12. august 2020. Den kigger fortsat med jævne mellemrum ind til havnen, dog havde jeg ikke aflæst den der siden den 28. september 2021.

Aflæsning af Kaspisk Måge (A) i Spodsbjerg havn (VLHJ).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 2k (A). Jeg har næsten aflæst den 30 gange siden vi fangede den sidste år i august 2020. Næsten hver gang i Spodsbjerg havn, men den har også været ved Baragge Nebbe og Bagenkop havn. Den er også blevet aflæst i Rødvig havn en enkelt gang den 23. oktober 2021. Spodsbjerg havn den 5. november 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). Desværre var denne fugl kommet lidt til skade siden i går, den havde svært ved at støtte på højre ben. Spodsbjerg havn den 5. november 2021.

Sølvmåge adult. Denne fugl gav den “fuld gas” da den pludselige kaldte lige ved siden af mig.  Spodsbjerg havn den 5. november 2021.