POLSK RØDBEN VENDER TILBAGE TIL SLIPSHAVN VED NYBORG DEN 2. NOVEMBER 2021

Søndag den 31. oktober 2021 var Laila og jeg på fugletur langs Fyns østkyst, hvilket som bekendt gav Vandstær og Kaspisk Måge, så vi var allerede godt tilfredse med udbyttet da vi ankom til Slipshavn ved Nyborg. Ved Slipshavn havde vi lidt forskellige vadefugle bla. 25 Rødben hvoraf 2 var farvemærket. Den ene bar forskellige farveringe uden koder, mens den anden havde en kode på en af sine ringe. Selv om det bestemt ikke var nemt fik vi aflæst dem begge og i dag kom så svaret på den ene. Den der havde en kode på en af farveringene (E58) var mærket som 1k i Polen den 5. september 2018, hvilket er 530 km fra Slipshavn. Denne fugl er en gang tidligere blevet aflæst samme sted den 5. maj 2019 af Leif Sørensen. Men ellers er den aldrig blevet aflæst andre steder indtil vi aflæste den. Det er oplagt den tilbringer vinteren ved Slipshavn.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Rødben (arkivfoto). jeg vil også ringmærkes.. Desværre fik jeg ikke fotograferet den ringmærkede fugl inden den blev skræmt væk af to hundeluftere. Værnengene den 24. maj 2018. 

Mellem ringmærkningsstedet i Polen og genfundsstedet i Danmark er der 530 km.