NYT FRA VLCC – NYDER NU IGEN EFTERÅRET I HOLLAND DEN 17. OKTOBER 2021.

Det føles næsten hver gang som om man får et postkort fra en gammel ven når der kommer en genmelding på en af de Kaspiske Måger Kjeld T. Pedersen og jeg ringmærkede i sommeren/efteråret 2020 på Langeland. Det var VLCC der blev aflæst i Holland og det er ikke først gang den er set der. Inden den nåede Holland i første omgang mærkede vi den i Spodsbjerg havn den 20. august 2020 og her så jeg den dagligt frem til den 23. august 2020. Herefter var der ingen meldinger om den før den dukkede op i det SV-lige Holland ved Katwijk og Ijmuiden hhv. den 22-23. oktober 2020 og den 26. oktober 2020. Den er nu atter tilbage ved Ijmuiden, hvor den er blevet aflæst den 15. oktober 2021. Jeg synes det er særlig spændende og sjovt den er i det område, da jeg selv tidligere har besøgt dette område i forbindelse med noget arbejde og endda selv nåede at se et par Kaspiske Måger der. Nu håber jeg blot den snart kommer forbi Langeland igen, da det kunne være interessant at se den immature dragt.

I et opslag fra den 26. januar 2021 her på bloggen kan man læse mere om denne fugl samt se et kort hvor i Holland den er aflæst.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge juvenil/1k. Her ses den på sin sidste dag i havnen og som man næsten kan fornemme på billedet viste den sig godt frem. Spodsbjerg havn den 23. august 2020.