DER SKULLE ÅBENBART BARE HUL PÅ BYLDEN, TÅSINGE OG LANGELAND DEN 12. OKTOBER 2021.

Efter den dejlige ferie på Bornholm var det atter blevet tid til at tjekke op på de Kaspiske Måger på Lange-land… Men lige inden jeg nåede Langeland tjekkede jeg en flok på 600 måger på Tåsinge (kort før Siø-dæmningen) som hang efter en traktor. Den bestod hovedsageligt af Hættemåger og Stormmåger, men der var dog også 4 Vestlige Sildemåger (2 adulte og 2 1k.). Pludselig kunne jeg høre en Kaspisk Måge kalde ude fra flokken og jeg tog derfor endnu en tur med skopet igennem flokken. Efter et par minutter fandt jeg en fin 1k fugl (A) som var farvemærket (gul ring) samt havde en Østeuropæisk stålring. Desværre kunne den ikke aflæses på grund af afstanden samt at den stod for dybt til at jeg kunne se noget med sikkerhed… lidt ærgerligt. Men jeg kunne nu alligevel glæde mig over endnu en Kaspisk Måge på min egen Ø i 2021.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 1k (A). Der er åbenbart gået hul på bylden…. Jeg så arten for første gang på Tåsinge for blot 23 dage siden. Tåsinge den 12. oktober 2021.

Bagenkop havn lignede desværre sig selv da der atter næsten var totalt mågetomt… det er ved at være lidt trist med så få fugle. Heldigvis var der lidt mere held i Klise Nor. Selv om der kun var få måger at tjekke, så fandt jeg en fin 2k Middelhavssølvmåge, hvilket faktisk er den først jeg ser på Langeland i 2021. Den var ikke fotovenlig, da den var et stykke ude, men i skop var det en fornøjelse. Ud over denne gode måge blev det også til en flok på 160 trækkende Traner, hvilket nok er den største flok jeg har set på Langeland. Ude på stranden ved Klise Nor gik der en lækker Bjergpiber sammen med en Hvid Vipstjert. Det var første gang jeg ser arten i oktober på Langeland. Herefter blev Baragge Nebbe tjekket og det gav dagens første nye Kaspiske Måge på Langeland da der her lå en 1k fugl (A). I Spodsbjerg havn havde jeg 4 Kaspiske Måger hhv. 2 2k samt 2 1k (A), hvoraf den en ene 1k fugl også var en ny fugl. Samme sted blev det også til en ny 1k Cactus. Så 2 nye på Langeland samt en ny på Tåsinge var ganske tilfredsstillende. 

Kaspisk Måge 1k (A). Dagens anden nye fugl på Langeland i 2021. Spodsbjerg havn den 12. oktober 2021.