ENDNU EN DAG MED MÅGER OG LILLE FLAGSPÆTTE DEN 4. OKTOBER 2021.

I dag tog Laila og jeg den lidt mere med ro og kiggede andre steder end i går. Vores mågetjek foregik mest på den nordlige del samt ned langs vestkysten af Bornholm. De fleste af dagens 20 fugle (3 adulte, 1 4k, 1 2k og 15 1k) blev fundet på marker hvor landmanden var i gang med at arbejde. Den største koncentration fandt vi ved Vang hvor vi havde 9 fugle. I modsætning til i går var der klart flest 1k fugle. Det blev også til 2 1k Baltiske Sildemåger hhv. ved Vang og Duebjerg. Dagens bedste fugl stod Laila for da hun fandt en super- fed Lille Flagspætte tæt ved Hammer Odde Fyr som kunne nydes på 4 meters afstand… Ellers skal en adult Vandrefalk ved Helligdomsklipperne også nævnes.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Baltisk Sildemåge 1k. Jeg må indrømme jeg er meget begejstret for denne art som er utrolig smuk og elegant. Vang den 4. oktober 2021. 

Laila havde fået selskab af en meget tillidsfuld Gråkrage. Hammersø den 4. oktober 2021.