BORNHOLM ER DRØMMELAND DEN 3. OKTOBER 2021.

Efter et par dage uden mågetjek var det atter på tide at se nogle måger igennem for at finde nogle Kaspiske Måger…. Sammen med Laila var jeg taget en tur til Bornholm for at se hvad “solskinsøen” kunne byde på… Og det overgik alt hvad vi havde turde drømme om. Vi ankom til Øen klokken 11 og klokken 18 var kliktælleren ved at brænde sammen… Vi havde fundet intet mindre end 97 Kaspiske Måger (45 Adulte, 1 4k, 7 2k og 44 1k fugle). Fuglene blev fundet både i agerlandet samt i diverse havne fra Rønne og op langs Østkysten. I et område der hedder Myregårds Myr (agerland) blev det til hele 44 forskellige fugle. Det var en stor overraskelse at der var så mange adulte (der kan godt have været et par 4k i mellem de adulte). Ellers var der meget få immature fugle, faktisk så vi ikke en eneste 3k. Men at halvdelen af fuglene var 1k fugle var mere forventeligt. Mellem de Kaspiske Måger fandt vi også 3 1k Baltiske Sildemåger (1 i agerlandet samt 2 langs østkysten)…. En kæmpe tak til Laila som var så sød at føre notesbogen så jeg kunne koncentrere mig 100 procent om at kigge de mange måger igennem, det koster vist en god middag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 1k (A). Rønne havn den 3. oktober 2021. Det var en af de vildeste mågedage jeg har oplevet med denne art.

Baltisk Sildemåge 1k. En af dagens 3 ungfugle. Myregårds Myr.