LIDT ROVFUGLE OG OG MÅGER DEN PÅ LANGELAND DEN 29. SEPTEMBER 2021.

En fridag blev brugt på at starte dagen på Sydlangeland… Der var nu ikke overvældende mange fugle men det var heller aldrig kedeligt. Et pitstop ved Dovns Klinte gav lidt Røde Glenter og lidt social snak med Søren Bøgelund og Frank Jensen-Hammer. Samlet nåede jeg at få noteret 20+ Røde Glenter, men der har sikkert været mange flere. En køretur rundt i landskabet gav 3 rastende Dværgfalke der gjorde livet farligt for de mange småfugle der rastede på markerne. Op af formiddag begyndte Musvågerne at røre på sig uden det nogensinde blev voldsomt. En enkelt rastende 1k Rørhøg ved Skovsgård Gods blev dagens eneste Kærhøg. En lille flok på 22 Blisgæs i Klise Nor var blot min anden obs i dette efterår.Ellers stod den atter på mågetjek og jeg fik hentet 2 (A) Kaspiske Måger på den sydlige del hhv. 1 2k (ny fugl for 2021) i Kelds Nor samt den blinde (på det venstre øje) i Bagenkop havn som bekendt er en genganger. I Spodsbjerg havn blev det kun til 5 Kaspiske Måger (A) i dag. Det drejede sig om 3 2k samt 2 1k… hvoraf den ene 2k var nye for 2021.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dværgfalk. En af dagens 3 rastende fugle jeg fik noteret på sydspidsen. Bagenkop den 29. september 2021.

Stenpikker. Denne smukke fugl havde taget en pause i trækket. Bagenkop havn den 29. september 2021.

Kaspisk Måge 2k (A). Begge dagens nye fugle på Langeland var 2k fugle. Spodsbjerg havn den 29. september 2021.