JEG VAR SGU LIDT UARTIG I DAG DEN 28. SEPTEMBER 2021.

Efter at have siddet dybt begravet i en kælder med døde dyr uden vinduer på arbejde velvidende at solen skinnede udenfor, havde jeg det som klassens slemme dreng da jeg fik fri… nu skulle der dælme ses nogle fugle. Der var selvfølgelig dømt måger for fuld udblæsning, men inden jeg nåede dem havde jeg en Rød Glente henover min have mens jeg lige slog græsset inden det gik løs. Herfra så jeg mig aldrig tilbage, jeg var rigtig uartig i dag. På vej mod Spodsbjerg havn havde jeg en trækkende Fiskeørn ude over Lunkebugten, men så blev det heller ikke til flere rovfugle i dag. Jeg tog endnu en omvej inden havnen og kørte forbi Baragge Nebbe og lavede hattrick og blev Langelandsmester i den smukke Islandske Store Kobbersneppe da jeg her havde 2 1k fugle som gik sammen med en Lille Kobbersneppe. De to var på størrelse med den Lille Kobbersneppe, så tydeligvis mindre end det store indvid jeg så for nogle dage siden. Af andre vadefugle der kom i notesbogen kan nævnes 15 Strandhjejler, 4 Islandske Ryler og 3 Store Præstekraver. Herfra stod det næsten kun på måger (har dog en lille overraskelse i ærmet, så læs med, det er nemlig lige før jeg kommer udenfor døren). Spodsbjerg havn var faktisk rigtig god i dag, ikke fordi et væltede med mega mange måger, men blandt dem der var fandt jeg 8 (A) Kaspiske Måger samt en Cactus (også ny). Det meste var gengangere, men det blev alligevel til 2 nye hhv. 1 2k og 1 1k, resten var 2 2k samt 4 1k.  Cactus´en var en 2k og en rigtig spændende fugl, da jizzet  og stemmen var meget som en Kaspisk Måge. Men overhaledækfjerene var meget “prikket” og undervingerne meget mørke. Inden turen gik hjem tjekkede jeg lige de godt 100 Hvide Vipstjerter der rastede i havnen… og det er nu jeg bliver så uartig at jeg får internetkrigerne på nakken… når jeg tager chancen og siger jeg havde en Sortrygget Hvid Vipstjert, hvilket ikke er så almindeligt om efteråret og slet ikke på Langeland. Om efteråret er de ikke nemme at kønsbestemme (vel tæt på umulige… altså yarrellii, så vidt jeg husker). Aldersbestemmelsen er også meget svær… men kunne det være en 1k ?. Men den mørke ryg samt den meget mørke overgump som jeg mener overgår hvad man kan forvente af en alba… den når simpelthen for langt op…. Slagt mig bare hvis du ikke er enig… Det var alt for i dag.

Aflæsning af Kaspiske Måge (A) 2k (VLHJ) i Spodsbjerg havn.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge (A) juvenil/1k. Dagens nye ungfugl. Spodsbjerg havn  den 28. september 2021.

Kaspisk Måge (A) 2k. Godt nok en af de pænere af slagsen. Spodsbjerg havn den 28. september 2021.

Cactus 2k. Jizz passer fint med en Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn 28. september 2021.

Cactus 2k. Bemærk overhalen. Spodsbjerg havn den 28. september 2021.

Cactus 2k. Her ses de meget mørke undervinger meget tydeligt. Spodsbjerg havn den 28. september 2021.

Sortrygget Hvid Vipstjert… Sgu lidt frækt at påstå… Bemærk hvor langt den sorte overgump når op på den mørke ryg. Spodsbjerg havn den 28. september 2021.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Bemærk hvor meget hvidt der er på dækfjerene  samt igen hvor langt det sorte på overgumpen når op. Spodsbjerg havn den 28. september 2021.