PORTRÆT AF 1K ISLANDSK STOR KOBBERSNEPPE FRA BARAGGE NEBBE DEN 9. SEPTEMBER 2021.

Til min overraskelse så var den unge Islandske Store Kobbersneppe atter på plads i dag. Efter jeg havde fundet den i går den 8. september 2021 forsvandt den ellers efter noget tid mod syd sammen med 2 Små Kobbersnepper for derefter ikke at blive set mere. I dag gik den sammen med 1 fin ung Lille Kobbersneppe plus 30 Sandløbere samt 3 Islandske Ryler. Det var som i går atter interessant at sammenligne dens størrelse med den Lille Kobbersneppe samt at se de forskellige dragtdetaljer der adskiller den fra vores hjemlige race af Store Kobbersneppe. I modsætning til vores egen race af Store Kobbersneppe er den fortsat i en frisk ungfugledragt hvilket gør den til en ganske smuk fugl. Den Lille Kobbersneppe var både større og mere langnæbbet end den Islandsk Store Kobbersneppe, hvilket bare illustrere hvor lille denne race er. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Islandsk Store Kobbersneppe og Lille Kobbersneppe. Begge fugle er ungfugle. Bemærk de friske farver hos den Islandske Store Kobbersneppe samt hvor slank den er i forhold til den noget mere kraftige Lille Kobbersneppe. At der er så klar forskel i størrelsen tyder på at den Lille Kobbersneppe er en hun. Baragge Nebbe den 9. september 2021.

Islandsk Store Kobbersneppe. Orange bryst og frisk ungfuglefjer gør det nemt at bestemme den fra vores egen Store Kobbersneppe. Baragge Nebbe den 9. september 2021.

Islandsk Stor Kobbersneppe. Bemærk at den virker meget kortnæbbet, et indtryk man aldrig får af vores egen race. Baragge Nebbe den 9. september 2021.

Islandsk Stor Kobbersneppe. Igen bemærk orange bryst og korte ben. Baragge Nebbe den 9. september 2021.

Islandsk Store Kobbersneppe. Selv i flugt virker den klart anderledes end vores egen race… Den virker i forhold til denne lille. Baragge Nebbe den 9. september 2021.

Islandsk Stor Kobbersneppe. En meget smuk vadefugl der var en fornøjelse at studere. Kan fortsat huske man tidligere skulle lave en SU beskrivelse af den da den blev betragtet som sjælden/fåtallig gæst i Danmark. Baragge Nebbe den 9. september 2021.