NYE TANKER FOR FREMTIDEN MED DE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 2. SEPTEMBER 2021.

En tur til Spodsbjerg havn i dag, hvor det blev til en næsten ny juvenil Kaspisk Måge (B) gav ny næring til nogle tanker jeg længe har haft omkring de Kaspiske Måger som ikke er “textbook fugle”. De fleste fugle jeg ikke har følt er 100 procent rene Kaspiske Måger, har jeg fravalgt i mine sammentællinger og det er måske en fejl. Det er derimod noget nemmere med Cactus fuglene da de ofte er så afvigende at man hurtigt kan udelukke dem som rene fugle. Så de fugle der tidligere var tæt på og alligevel ikke kom med, vil i fremtidige oversigter komme med. Mange af disse fugle blev ofte undladt, hvis undervingerne var lidt for mørke, der var for mange pletter i overhalen, tegningen på teritialerne var for afvigende osv. Disse fugle er måske blot afvigende Kaspiske Måger og bør fremover få noget mere opmærksomhed så de ikke bare forsvinder. Jeg vil fremover forsøge at opdele Kaspisk Måge i en “A” og en “B” fugl for at få  et bedre overblik og måske blive klogere med tiden på hvordan en Kaspisk Måge også kan se ud. “A” fuglene er de klokkeklare fugle hvor man ikke er i tvivl, mens “B” fuglene er dem der måske er en smule afvigende og som man er bange for der kan gemme sig et gen fra en Sølvmåge i. Det kan sagtens være at mange af “B” fuglene måske i sidste ende ikke er rene Kaspiske Måger, men med den viden vi har i dag er der fortsat mange åbne spørgsmål omkring disse måger. Så som et forsøg vil jeg prøve at kaste mig ud i den umulige kunst og arbejde med denne inddeling. Den nye opdeling vil jeg starte med nu her fra september 2021 af. “B” fuglene bliver dog ikke talt med i årets oversigt af Kaspiske Måge på Langeland i 2021 dertil er jeg for langt henne på sæsonen. De vil dog fremover blive nævnt som en note når den månedlige oversigt kommer. Men fra 2022 vil jeg tælle disse fugle med i den årlige oversigt over hvad jeg registrere.

Afslutningsvis skal de samme 2 2k Kaspiske Måger fra i går nævnes blandt de meget få måger der var inde midt på eftermiddagen. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge juvenil af B-typen. Denne fugl var utrolig stor og nok en han. Meget kraftige ben for en typisk Kaspisk Måge. Mest bekymrende var et meget kraftigt stribet hoved. I år vil denne fugl ikke komme med i årets samlede forekomst af Kaspiske Måger på Langeland, men fra næste år er den en del af den samlede oversigt. Man vil i oversigten for 2022 fx. kunne læse 200 A samt 35 B Kaspiske Måger sås i første halvdel af året. Spodsbjerg havn den 2. september 2021.