AFTENTUR TIL BARAGGE NEBBE GAV 3 ROVTERNER DEN 1. SEPTEMBER 2021.

Efter en skøn dag hjemme i haven med Sørgekåbe og andre sommerfugle lavede jeg en aftentur til Baragge Nebbe… En af de første fugle jeg ser ude på en sandbanke er en adult Rovterne som er ringmærket samt farvemærket. Afstanden er for stor og ternen ligger sig ned inden jeg bliver klog på farven… Hvor tit ser man lige en terne der ligger sig ned og slapper af… aldrig…. men det er typisk mig. Jeg beslutter at give fuglen endnu en chance og køre op til Drejet og vil gå ned til den langs stranden. Det er en lidt lang tur og jeg tænker den når at forsvinde…. Men på trods af alt for mange kilo overvægt når jeg derned og kan se ternen… Da skopet kommer på fuglen er den pludselig ikke længere ringmærket eller for den sags skyld farvemærket og ved siden af den står der en 1k fugl. Det var satens og jeg fatter ikke en pind… indtil jeg opdager at den står endnu længere syd på end de 2 andre fugle. Hele 3 Rovterner på en lokalitet hvor jeg aldrig har haft den før var jo ikke så dårligt. Men alle fuglene står fortsat langt ude og jeg laver et sidste desperat forsøg på at aflæse den, jeg smider tøjet og næsten i bar røv begynder jeg at vandre mod Lolland !!. Lidt specielt at stå næsten nøgen med kikkert og kamera midt ude i vandet og jeg kigger også lidt nervøst om der er andre folk på stranden. Da jeg står i vand til et stykke over livet flyver den mærkede Rovterne desværre mod syd og jeg ser den ikke igen. Fuglen var udover at være mærket med en rød farvering på venstre ben samt en stålring på højre ben også udstyret med en sender på ryggen. Det kan måske handle om den samme fugl som den fotograf jeg mødte oppe ved Botofte berettede om for mig for en uges tid siden ?!. som han havde set og fotograferet oppe i søen ved Botofte. Denne fugl havde også en sender på ryggen og så vidt jeg husker også en rød farvering. Mens den mærkede fugl forsvandt havde jeg mere glæde af de andre to fugle, da de lå og fløj op og ned af kysten mens de snakkede sammen.

Inden jeg kørte hjem nåede jeg i det sidste lys at tjekke Spodsbjerg havn… Der var meget få måger inde, men det blev alligevel til 2 af de faste 2k Kaspiske Måger… Så var mågesæsonen for september også “skudt i gang”… Det sidste var en dårlig vits… Jagten startede i dag i Danmark og jeg håber ikke der bliver for skudt for mange måger, der er næsten ingen unge store måger i år.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Rovterne adult. Denne fugl skulle bare vide hvad jeg gjorde for at få den aflæst… utaknemmelig bæst. Bemærk senderen på bagerste del af ryggen lige under pilen. Baragge Nebbe den 1. september 2021.

Rovterne adult plus 1k. Fantastisk oplevelse at stå ude i vandet og opleve dem på denne måde. Baragge Nebbe den 1. september 2021.

Kaspisk Måge 2k. I det sidste aftenlys… Det var iøvrigt en genganger. Spodsbjerg havn den 1. september 2021.