DE VANSKELIGE LYSE UNDERVINGER PÅ KASPISKE MÅGER DEN 14. AUGUST 2021.

Når man skal bestemme de unge juvenile/1k Kaspiske Måger er man bla. ofte fokuseret på om under- vingerne er lyse. Ud fra fotos skal man ofte være meget forsigtig, den samme fugl kan give forskellige indtryk. Jeg er tit kommet hjem og blevet overrasket når jeg ser mine fotos i forhold til hvad jeg oplevede i felten. Variationen er stor på undervingen, men man vil altid opleve dem virke lyse på en eller anden facon, de minder aldrig om det man ser hos Sølvmåge. Den faste ungfugl i Spodsbjerg havn (ank. 1. august 2021) giver mange indtryk og en spændende fugl at øve sig på. Jeg bringer her lidt billeder af den, så man blandt andet kan se hvordan indtrykket af undervingen kan veksle. Billederne stammer fra den 12. og 13. august 2021 og alle 3 billeder er taget på samme tid af døgnet kl. 17.50. Selv om man ikke kan sammenligne vejret direkte var min oplevelse at lyset var meget det samme på de to pågældende dage.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspiske Måge juvenil. På dette billede rammer aftenlyset undervingen perfekt og man vil opleve denne version af undervingen som lige i øjet for en ungfugl. Spodsbjerg havn den 12. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Atter den samme fugl som på første billede men bare dagen efter. Her efterlades man med et klart mørkere indtryk og man kan måske kom lidt i tvivl om undervingen er for mørk til en klassisk fugl. Spodsbjerg havn den 13. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. På dette billede som er taget få sekunder før billede nummer 2 får man et lysere indtryk. Spodsbjerg havn den 13. august 2021.