SPODSBJERG HAVN FIK ENDNU EN NY 2K KASPISK MÅGE DEN 13. AUGUST 2021.

Efter det lovede vejrskifte med faldende temperature og tiltagende vind indtraf sidste på eftermiddagen og næsten alle sommerfuglene forsvandt… var det oplagt at snuppe en aftentur til Spodsbjerg havn efter måger. Umiddelbart var der lidt tomt, men pludselig droppede de ned fra himlen. Der var atter 4 Kaspiske Måger, men fordelingen var lidt anderledes end i går. Der var nemlig kommet en ny 2k Kaspisk Måge som sås i selskab med den ellers seneste nye 2k Kaspiske Måge. Den nye var ret klassisk, dog var der lidt ekstra vinkel på undernæbbet, som dog var til at leve med. Ellers var der 2 juvenile Kaspiske Måger inde i form af den meget faste fra den 1. august 2021 samt den der dukkede op i går. Efteråret dvs. siden 1. juli har ikke budt på en eneste adult fugl, hvilket jeg normalt heller ikke får mange af på denne årstid. Jeg har dog bemærket at der bliver meldt påfaldende mange på Sjælland og det kan undre der er så stor forskel i fordelingen mellem de to steder. I Vadehavet ses der en god andel adulte fugle hvilket er mere forvente- ligt….Nå men jeg kom bare til at tænke lidt højt…. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright. 

Kaspisk Måge 2k. Dejligt der dukkede en ny fugl op i dag. Spodsbjerg havn den 13. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Hvis bare alle overhaler samt halebånd så sådan ud… så ville der være mågefred. Spodsbjerg den 13. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Her ses halebåndets ejermand. Spodsbjerg havn den 13. august 2021.