SOMMERFUGLEHAVEN PÅ TÅSINGE DEN 13. AUGUST 2021

De seneste dage har jeg brugt rigtig meget tid i min have for at kigge på de mange sommerfugle der kommer forbi. For godt 10 år siden plantede jeg forskellige buske og planter der skulle kunne lokke flere forskellige arter til. For at gøre det endnu mere optimalt har jeg de seneste to dage også forsøgt mig med en sukkerblanding (rødvin/sukker). Især var Admiralerne vilde med det, mens jeg kun så Dagpåfugle gå på nogle få gange og det var hele tiden meget kort. Nældens Takvinge gik overhovedet ikke på, de forblev primært i sommerfuglbuskene. Eneste anden art der kunne lide denne blanding var Det Hvide C (den 12. august). Men ellers var det nogle fantastiske timer jeg fik sammen med disse smukke dyr. De mange timer gav som bekendt Storplettet Perlemorsommerfugl for første gang i haven den 11. august og nok selv samme sås også den 12. august 2021. Antallet af Tidselsommerfugle steg også hele tiden, således har der nok har været omkring 6 forskellige dyr. Noget overraskende så jeg for anden gang nogensinde en Kejserkåbe i haven den 13. august 2021. Den gik også på sommerfuglbusken, men var her kun kort. De mange sommerfugle tiltrak en Grå Fluesnapper som gjorde flere forsøg på at fange dem og jeg fik set den med en Nældens Takvinge i næbbet.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her ses min lille opstilling med den lækre sukkerblanding som især Admiralerne ikke kunne holde sig fra. Tåsinge den 13. august 2021.

Admiral. Livet bliver nok ikke meget bedre for denne smukke sommerfugl. Tåsinge den 13. august 2021.

Admiral. Der var brug for en pause… måske lidt tømmermænd. Tåsinge den 13. august 2021.

På første dagen med sukkerblanding kom også Det Hvide C forbi. Tåsinge den 12. august 2021.

Nældens Takvinge. Kom aldrig over til de søde sager, men holdte sig til sommerfuglbusken. Tåsinge den 13. august 2021.

Kejserkåbe. Det var en stor overraskelse da den dukkede op i haven i dag. Det var blot anden gang på 10 år jeg så der. Tåsinge den 13. august 2021.

Kejserkåbe. Den var godt slidt, men dejligt den kom forbi. Tåsinge den 13. august 2021.

Grå Fluesnapper. Jeg var ikke alene om at “kigge på sommerfugle”. Denne lille røver snuppede sig blandt andet en Nældens Takvinge som den åd med stort velbehag lige foran mig. Tåsinge den 13. august 2021.

Kejserkåbe. På et tidspunkt tog jeg et par timers pause fra haven og tog en tur ud i skoven. Jeg blev lidt overrasket over jeg kunne se hele 8 forskellige Kejserkåber så sent på året. De var alle godt slidte og det samme var 2 stk. af Det Hvide C samme sted. Tåsinge den 13. august 2021.

Kom også forbi disse to på min lille tur…. ord er overflødige !. Tåsinge den 13. august 2021.