“GULD” PÅ TÅSINGE – ENDNU EN NY SOMMERFUGLEART DEN 12. AUGUST 2021.

Efter jeg havde fået mig en ny sommerfugleart i haven i går, havde jeg fået blod på tanden og ville kigge lokalt. Mens jeg spiste morgenmad i dag tjekkede jeg haven nogle timer. Her var der i første omgang ikke andet end hvad man kunne forvente, mest spændende var et par smukke Tidselsommerfugle. Jeg tænkte derfor at det skulle være i dag at jeg ville give Guldhale endnu en chance… En sommerfugl jeg har kigget meget efter her på Øen uden at finde den. Der findes flere gode steder hvor man kan lede efter den, jeg har i flere år tjekket et bestemt krat med Slåen som jeg altid har haft fidus til… Som tiden gik lignede det dog mere og mere det samme resultat som ved alle de andre besøg jeg havde haft igennem årene… atter ingen Guldhale. Men pludselig mens jeg stod og kiggede ind i hegnet som en anden Struds var der gevinst… Gulhalen sad lige foran mig og her blev den siddende i et par minutter inden den atter forsvandt langt ind i det mørke hegn. Det er blot anden gang jeg er heldig at se denne fantastiske smukke lille sommerfugle. Den 30. juli 2014 fandt jeg en på Helnæs, da jeg brugte flere uger denne sommeren på at tjekke slåenkrat og mirabelhegn i håb om at finde den. Håber ikke der atter skal gå 7 år før jeg skal se den igen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Guldhale. Ny Ø sommerfugleart til mig. Tåsinge den 12. august 2021.

Guldhale. Nok en af Danmarks smukkeste sommerfuglearter. Tåsinge den 12. august 2021.