NY SOMMERFUGLART TIL HAVEN DEN 11. AUGUST 2021.

Jeg havde ikke mere end lige smidt morgens observationer af sommerfugle op her på bloggen… før jeg fik mig en ny sommerfuglart til haven. Lige som jeg drejer mig fra kontorstolen og kigger ud af vinduet opdager jeg en mindre orange sommerfugl i sommerfuglbuskene… Da jeg fortsat har læsebrillerne på kan den ikke bestemmes… Jeg leder desperat efter de andre briller og da de endelig bliver fundet og igen sidder på næsen kan den lille orange sommerfugl bestemmes til Storplettet Perlemorsommerfugl… Den var her ikke længe, men den nåede at blive dokumenteret. Det er kun anden gang jeg ser denne fine sommerfugl på Tåsinge. At den skulle dukke op i min egen have var derfor noget af en overraskelse. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Storplettet Perlemorsommerfugl. Ny art til haven og blot den anden jeg nogensinde ser på Øen, hvor den umiddelbart er fåtallige/sjælden. Tåsinge den 11. august 2021.

Tidselsommerfugl. Årets første i haven sad flere gange på den varme terrasse. Tåsinge den 11. august 2021.